Multumesc draga Laura pentru reteta.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 8 albusuri
- 200 g zahar
- 100 g mac
- 8 linguri de faina in reteta originala 4 linguri faina, 100 g nuca cocos, insa nu am avut nuca de cocos si am dublat faina
- 1 praf de copt
- zahar vanilat
- un praf de sare
Pentru crema:
- 1 budinca cu gust de vanilie
- 300 ml lapte
- 4 linguri de zahar
- un pachet unt
- 1 lingura zahar pudra
- vanilie
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata
- 2 linguri zahar
- 4 linguri lapte
- 4 linguri de nutella sau o cutiemica finetti
- 50 g unt
Pentru sirop:
- 1 plic zahar vanilat
- cateva linguri de apa
In plus:
- 2 pachete biscuiti
Pentru inceput scoatem albusurile de la congelator cu cateva ore inainte de a ne apuca de prajitura, asta in cazul in care folositi albusuri congelate.
Intre timp pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, doar ca in loc de 500 ml lapte folositi doar 300 ml in care puneti vanilia. ( o pregatim de la inceput pentru a avea timp sa seraceasca )
Pregatim blatul:
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine spuma, adaugam apoi zaharul in ploaie si mixam pana spuma devine densa si lipicioasa.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, macul si zaharul vanilat si omogenizam compozitia.
Turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt ( daca vreti ca prajitura sa va iasa ca a mea folositi o tava pe jumatatea tavii de la aragaz, nu stiu exact dimensiunile ) si dam la cuptorul preincalzit 20 de minute, la foc mediu, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.
Pregatim crema:
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, dupa care adaugam budinca si mixam pana se omogenizeaza crema.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, dupa care adaugam budinca si mixam pana se omogenizeaza crema.
Impartim crema in 2, punem jumatate peste primul blat, iar cealalta jumatate peste cel de-al doilea blat.
Acoperim cu biscuitii pe care i-am insiropat,asezandu-i unul langa altul.
Pregatim glazura pe care o facem asa:
Punem toate ingredientele intr-un ibric, la foc mis si lasam sa se omogenizeze si sa dea in 2-3 clocote, dupa care o dam 5- 10 minute la rece.
Turnam glazura peste biscuiti si dam prajitura la rece 5-6 ore, eu am lasat-o peste noapte, pentru ca trebuie sa recunosc, am pus mai mult de 4 linguri de lapte si glazura mea nu s-a intarit asa cum trebuia :D insa va asigur ca e minunata si asa!
Am salivat la ea si pe fb mai devreme ...arata asa de bine!!Mai e o bucatica si pt mine?:) Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc danutza, mai am, mai am, cu mare drag te servesc, te pup :*
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si imi place in mod deosebit pandispanul cu mac! Te pup!
RăspundețiȘtergereNico, multumesc, sper ca nu te-am botezat :D te pup :*
RăspundețiȘtergereCam asa o fac si eu dar saraca prajitura nu a apucat sa fie pozata niciodata:)
RăspundețiȘtergereTeo, asta inseamna ca e tare buna, data viitoare pastreaza-ti o portie pentru pozat :)) te pup
RăspundețiȘtergereNu m-ai botezat, prietenii imi spun Nico sau Nicol!
RăspundețiȘtergereImi place fooooarte mult.Seamana cu Tosca.Trebuie sa o mai fac.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata,cu siguranta am s-o incerc!Te pup!
RăspundețiȘtergereNico, ma bucur ca nu te-am botezat, pupici :*
RăspundețiȘtergereDia, multumesc, intr-adevar seamana cu Tosca, te pup :*
RăspundețiȘtergereFlory, multumesc, ma bucur ca-ti place si vrei sa o incerci, nu o sa-ti para rau, te pup
RăspundețiȘtergereO minunatie de prajiturica, felicitari! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult, te pup :*
RăspundețiȘtergereDaca e cu mac, face parte din prajiturile preferate.
RăspundețiȘtergereTe-am adaugat la blogurile pe care le urmaresc, sper sa nu te superi. Daca iti face placere poti adauga si tu blogul meu.
Doamna Maria, ma bucur tare mult ca va place si va multumesc ca mi-ati adaugat blogul in lista dvs, o sa va urmaresc si eu cu mare interes, va pup :*
RăspundețiȘtergereTe asteapta un premiu la mine pe blog.Sa vii sa-l ridici.Pupicei!
RăspundețiȘtergereMinunat arata prajiturica ta si prezentarea e de nota 10! Pup
RăspundețiȘtergereDia, multumesc, o sa vin sa-l iau cu mare dra, te pup :*
RăspundețiȘtergerecorina, multumesc mult, ma bucur ca-ti place, te pup :*
RăspundețiȘtergereArata fooarte bine, mult mai bine decat sursa :D
RăspundețiȘtergeremultumesc mult, ma bucur ca-ti place, te pup :*
RăspundețiȘtergereImi place prajitura ta! De torturi nici nu mai zic! Le-am analizat pe rand! Toate superbe!
RăspundețiȘtergereIrina, multumesc tare mult, ma bucur ca-ti plac , te pup
RăspundețiȘtergereArata super de bine!
RăspundețiȘtergereDaniela, ma bucur ca-ti place, te pup
RăspundețiȘtergereNu stiu cum mi-a scapat aceasta minunatie. Am ajuns tarziu si stiu ca s-a terminat. Pup!
RăspundețiȘtergereSara, multumesc, te pup :*
RăspundețiȘtergeream facut si eu prajitura cu mac,dar am modificat-o putin.am pus si galbenurile,pentru ca nici chef si timp sa fac altceva nu aveam. nici macar n-a avut timp sa stea 2 ore la frigider,peste noapte nici vorba.doar am pus glazura si deja lipsea un sfert din ea. e atat de buna ca iti vine s-o mananci pe toata o data.daca imi spunea cineva cat e de buna nu credeam
RăspundețiȘtergereAdriana, draga mea, ma bucur tare mult sa aud asta, te pup!
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajitura!!!!Am facut-o si eu dupa retete Laurei....merita toti banii!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, chiar isi merita toti banii :)
ȘtergereMmmm cat de bine arata!!!Delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc Bubu, pup :*
ȘtergereBuna, oare se poate incerca cu budinca de capsuni in loc de cea de vanilie la crema?
RăspundețiȘtergereBuna, sigur ca se poate inlocuii si cu siguanta va iesii minunata,sa ai spor si la facut si la papat :)
ȘtergereCe bine ca mai scoti la iveala cate o reteta minunata! S-a notat!
RăspundețiȘtergerePupici Mari :*
Ștergere