Ingrediente
pt un tort de 5-6 kg pt blat:
- 12 oua
- 400 gr zahar
- 16 linguri faina
- 2 prafuri copt
- un plic cacao
- 500 ciocolata
- 400 ml frisca lichida
- 1 kg capsuni
- 3 l frisca lichida
- 4 plicuri gelatina
- 2 iaurturi cremoso
- tandafiri din fondant
- un bebe
- bomboane decor
- Mod de preparare
Pregatim blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem jumatate din compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea, apoi punem si cealalat jumatate ( eu am facut 2 blaturi pt ca nu-mi coace bine cuptorul, insa puteti pune toata compozitia odata si-l taiati in 2)
Dupa ce s-a copt le dam la rece.
Crema ganache de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu 300 ml frisca lichida.
Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pana se raceste.
Cand incepe sa se intareasca, mixam cu restul de frisca batuta pana obtinem o crema ciocolatoasa si pufoasa.
Mouse-ul de capsuni:
Mixam capsunile , mixam si frisca , apoi incorporam capsunile mixate si iaurturile.
pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.
Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.
Insiropam primul blat, punem crema ganache, apoi un strat de mous-ul de casuni, celalat blat, mous, iar deasupra frisca albastra.
Decoram dupa preferinte si imaginatie
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem jumatate din compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea, apoi punem si cealalat jumatate ( eu am facut 2 blaturi pt ca nu-mi coace bine cuptorul, insa puteti pune toata compozitia odata si-l taiati in 2)
Dupa ce s-a copt le dam la rece.
Crema ganache de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu 300 ml frisca lichida.
Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pana se raceste.
Cand incepe sa se intareasca, mixam cu restul de frisca batuta pana obtinem o crema ciocolatoasa si pufoasa.
Mouse-ul de capsuni:
Mixam capsunile , mixam si frisca , apoi incorporam capsunile mixate si iaurturile.
pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.
Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.
Insiropam primul blat, punem crema ganache, apoi un strat de mous-ul de casuni, celalat blat, mous, iar deasupra frisca albastra.
Decoram dupa preferinte si imaginatie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu