acest tort l-am facut pt ziua unui vecin
Ingrediente
- blat:
- 5 oua
- 5 linguri de faina
- 1 pahar de zahar
- un praf de copt
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- crema de nuci
- 300 grame nuci,
- 150 grame zahar,
- esenta de rom,
- 500 ml lapte,
- ciocolata rasa/cacao
- pt ornat:
- glazura
- nuca de cocos
- fondant
- bezele
Mod de preparare
Pregatim blatul astfel:
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Pregatim crema astfel:
Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 2 linguri de rom si daca dorim, o lingura de ciocolata rasa, sau de cacao. In acest caz, se mareste cantitatea de zahar la 150 grame.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, insiropam blaturile si punem crema intre ele, deasupra punem glazura de ciocolata, iar peste nuca de cocos colorata, bezele si fondant.
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Pregatim crema astfel:
Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 2 linguri de rom si daca dorim, o lingura de ciocolata rasa, sau de cacao. In acest caz, se mareste cantitatea de zahar la 150 grame.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, insiropam blaturile si punem crema intre ele, deasupra punem glazura de ciocolata, iar peste nuca de cocos colorata, bezele si fondant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu