Retete

marți, 1 februarie 2011

chiftelute de pui la cuptor



le-am facut in special pentru andutu, insa vom manca si noi din ele...iar o sa zica doru ca erau mai bune cele prajite :)) insa trebuie sa manace si din astea ;)

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de pui
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • nuscoara
  • 2 linguri tocana de lehume
  • miez de paine inmuiat in lapte
  • marar
  • pesmet

Mod de preparare

Dam cartofii, ceapa si morcovul pe razatoare, usturoiul il pisam.
Amestecam carnea cu legumele date pe razatoare, cu sare, piper, nucsoara, boiaua, tocana de legume, miezul de paine pe care il stoarcem bine, mararul si oul.
Omogenizam bine compozitia.
Cu mainile umede formam bilute pe care le dam prin pesmet.
Ungem o tava cu ulei si vom pune chiftelutele in ea.
dam la cuptorul preincalzit cam 1 ora si ceva, trebuiesc intorse din cand in cand.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu