Retete

joi, 3 februarie 2011

clatite pufoase umplute cu magiun



se topesc in gura :D

Ingrediente

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • faina ( cat sa iasa un aluat asemanator cu smantana)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • magiun

Mod de preparare

Pentru inceput batem ouale cu mixerul pana se dubleaza compozitia, dupa care adaugam zaharul, mixam pana nu se mai simte zaharul, apoi turnam laptele, uleiul, faina, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
De obicei nu bat ouale cu mixerul, insa am incercat odata si mi-ai placut, ies foarte pufoase si aerate.
Incingem o tigaie si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitia pentru clatite, intoarcem pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
Umplem clatitele cu magiun.


2 comentarii: