Ingrediente
- pt blat:
- 6 oua
- 12 linguri de zahar
- 2 linguri nuca de cocos verde
- 200 ml lapte
- ~ 400 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- 6 linguri de ulei
- 1 plic crema de vanilie
- 250 ml lapte
- 8 linguri frisca batuta
- esenta de vanilie
- 1 plic gelatina
- 200 g ciocolata cu lapte
- 150 ml frisca lichida
- 8 linguri frisca batuta
- 1 plic gelatina
- frisca
- fondant
- bomboane
Mod de preparare
Pregatim blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie.
Tapetam o forma dreptunghiulara cu hartie de copt si punem compozitia rezultata, dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc mic, facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2 parti egale.
Pregatim mousse-ul de vanilie:
Mixam crema de vanilie cu laptele, adaugam esenta de vanilie, dupa care punem risca batuta si omogenizam compozitia.
Intre timp punem la baine marine gelatina pentru ambele creme( o pregatim conform instructiunilor de pepachet) apoi o punem jumatate peste crema de vanilie si amestecam bine, dam la rece 5 minute.
Pregatim si mousse-ul de ciocolata:
Rupem ciocolata bucatele si o punem impreuna cu frisca lichida la baine marine, pana se dizolva ciocolata si se omogenizeaza compozitia, dupa care o lasam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina, dupa care o amestecam cu risca batuta, o dam la rece 5 minute.
Insiropam primul blat, punem mousse-ul de vanilie, urmatorul blat insiropat si mousse-ul de ciocolata.
Ornam cu frisca si bomboane de ciocolata in forma de inimioara.
Am facut un cosulet din fondant cu ajutorul unui pahar intors pe care l-am invelit in folie si cu miscari circulare am incercat sa dau fondantului forma paharului, iar cu o ceasca cu diametrul putin mai mare decat fundul paharului am apasat usor peste fondant, taiem surplusul de fondant din care vom face toarta cosuletului pe care o lipim de cosulet cu putina apa.
Umplem cosuletul cu bomboane colorate ( ideal ar fi fost cu oulete, insa n-am avut ).
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie.
Tapetam o forma dreptunghiulara cu hartie de copt si punem compozitia rezultata, dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc mic, facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2 parti egale.
Pregatim mousse-ul de vanilie:
Mixam crema de vanilie cu laptele, adaugam esenta de vanilie, dupa care punem risca batuta si omogenizam compozitia.
Intre timp punem la baine marine gelatina pentru ambele creme( o pregatim conform instructiunilor de pepachet) apoi o punem jumatate peste crema de vanilie si amestecam bine, dam la rece 5 minute.
Pregatim si mousse-ul de ciocolata:
Rupem ciocolata bucatele si o punem impreuna cu frisca lichida la baine marine, pana se dizolva ciocolata si se omogenizeaza compozitia, dupa care o lasam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina, dupa care o amestecam cu risca batuta, o dam la rece 5 minute.
Insiropam primul blat, punem mousse-ul de vanilie, urmatorul blat insiropat si mousse-ul de ciocolata.
Ornam cu frisca si bomboane de ciocolata in forma de inimioara.
Am facut un cosulet din fondant cu ajutorul unui pahar intors pe care l-am invelit in folie si cu miscari circulare am incercat sa dau fondantului forma paharului, iar cu o ceasca cu diametrul putin mai mare decat fundul paharului am apasat usor peste fondant, taiem surplusul de fondant din care vom face toarta cosuletului pe care o lipim de cosulet cu putina apa.
Umplem cosuletul cu bomboane colorate ( ideal ar fi fost cu oulete, insa n-am avut ).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu