Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie, care este gazduita luna aceasta de catre Adina - Mitinita
Ingrediente:
- 4 pulpe
- 1 capatana usturoi
- 5 linguri tocana de legume
- cateva linguri ulei de masline sau floarea soarelui
- 1 lingura faina
- 100 ml vin
- sare
- piper
- boia dulce
- patrunjel verde
pentru mamaliga:
- malai
- apa
- sare
- unt
- cascaval
Spalam pulpele, le taiem in 2, le crestam din loc in loc si le condimentam cu sare, piper si boia dulce, dupa care le punem la prajit in cateva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui.
Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti punem vinul si le lasam sa fiarba in vin, pana ce acesta se evapora, apoi le scoatem pe un platou.
In uleiul in care s-au prajit punem usturoiul pisat si tocana de legume si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi o cana de apa, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care adaugam faina dizolvata in apa.
Cand incepe sa scada sosul adaugam sare si piper dupa gust si punem si pulpele in sos.
Mai fierbem 5 minute si luam de pe foc.
Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.
Pregatim mamaliga:
Punem apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un facalete, pentru a nu se face cocoloase. Lasam sa fiarba 5-10 minute la foc mic.
Cand este fiarta, adaugam un cub de unt si cascaval ras.
Rasturnam mamaliga pe un platou.
Servim ostropelul alaturi de mamaliguta calda si o salata.
Pofta buna!!!!
Nici eu nu am mai mancat cam de mult, asa ca mi-ai facut o pofta... Pup!
RăspundețiȘtergerePup Sara, pana faci tu te servesc eu cu o portie generoasa!!!!
RăspundețiȘtergereOhh, da si mie imi este pofta, dar ma abtin, de azi cura de slabire scrie pe mine!!!
RăspundețiȘtergerePup
OOO Cristina, daca si tu mai ai nevoie de cura de slabire, la cat de bine arati...eu ce sa mai zic.....pup draga mea:*
RăspundețiȘtergereOhoho.. de cand n-am mai mancat! Si am niste ciocanele in congelator! Stiu ce-o sa fac cu ele !! pupici
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Am sa fac si eu zilele astea! Pupicei si o duminica placuta!
RăspundețiȘtergereAntonia, nici eu nu mai mancasem de mult timp, a mers asa de bine....sa aveti pofta, pupici :*
RăspundețiȘtergereAdela, multumesc, spor la gatit si la papat, pupici :*
RăspundețiȘtergereUite asa mai invat si eu ceva din bucataria romaneasca. Eu aveam impresia ca ostropelul se face cu smantana sau difera de la zona.Am vazut si multe retete de saramura de peste. La noi saramura e apa cu sare.Pup
RăspundețiȘtergereTare bun ostrepelul cu mamaliguta!
RăspundețiȘtergeresi arata asa de bine...mi s-a facut pofta :)