Sa fim iubiti si sa iubim curat si din tot sufletul!!!!
Sursa: Gabytza
Ingrediente:
- 6 albusuri
- 1 pahar zahar
- vanilie
- 3 lingurite amidon
- 1 lingura otet
- un praf de sare
pentru crema de vanilie:
- 2 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 50 g zahar
- pastaie de vanilie/zahar vanilat/esenta de vanilie
- 20 g amidon
- 200 ml frisca
pentru ornat:
- frisca
- zmeura din congelator
- bezele
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa.
Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia.
Desenam 2 cercuri pe o hartie de copt, ungem interirul cercului cu unt.
Impartim albusurile in 2 parti egale.
Punem albusurile pe hartia de copt, astfel incat sa nu depaseasca latura cercului.
Unul din blaturi il lasam asa simplu, iar pe celalalt il acoperim cu moate, ajutandu-ne de o seringa.
Din 2-3 linguri de albus facem bezele mici, pe care le punem pe langa blat ( vedeti in poza )
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mic, mic cca 75 de minute.
Ca sa prinda culoarea aurie, lasati usa inchisa pentru 20 de minute, dupa care o intredeschideti ( punand o lingura de lemn ca sa stea ) deoarece bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.
verificati din cand in cand bezele micute, nu trebuiesc lasate prea mult, pentru ca o sa se arda ( 20-30 de minute sunt suficient )
Lasam blaturile sa se raceasca in cuptor.
Pregatim crema:
Punem laptele cu zaharul si vanilia ( doar semintele ) la fiert.
Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul.
Cand laptele a fiert, luam cateva linguri si turnam peste ou, omogenizand compotitia.
Turnam apoi oul in fir subtire peste restul de lapte fiert, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde.
Trebuie sa iasa ca o budinca.
O dam la racit.
Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta bine.
Punem crema peste primul blat de bezea, dupa care acoperim cu celalat blat.
Decoram cu frisca,zmeura si bezele mici.
Pofta buna!
Superba si delicioasa! Pavlova e desertul meu preferat.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina, eu astept s-o degust, e prima oara cand am facut-o, te pup!!!
ȘtergereArata foarte bine, iar gustul cred ca este pe minunat! Pupici!
RăspundețiȘtergereNicol, multumesc, astept si eu sa gust...o sa revin cu impresii, pup!
ȘtergereWowww,arata superrr!
RăspundețiȘtergerePupici!
Multumesc, ma bucur ca-ti place, te pup!
ȘtergereA ramas o feliuta si pentru noi?!Arata super gustos!Pup.
RăspundețiȘtergereBeatrice, multumesc, a ramas, a ramas ;) pup!
Ștergeresuperba Pavlova! felicitari!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Diana, te pup!
ȘtergereWow... cat de frumos arata!!!... Ce pofta mi-ai facut!!!
RăspundețiȘtergereFelis, multumesc, ma bucur ca-ti place, pup!
ȘtergereMama cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc, ma bucur ca-ti place!
ȘtergereNu am facut niciodata,dar la cum arata cred ca este foarte buna.Pupici!
RăspundețiȘtergereDia, nici eu nu mai facusem pana acum, e delicioasa!!! pup!
ȘtergereUn tort minunat de frumos!
RăspundețiȘtergereTimea, multumesc, pupici!
ȘtergereFoarte reusit! vreau si eu:)
RăspundețiȘtergereRamona, multumesc frumos, te servesc cu mare drag! Pup!
ȘtergereLooks very yummy! i´d like to have a slice of it :) Kisses
RăspundețiȘtergereThanks Veronica, Kisses :*
ȘtergereBravo! arata foarte bine...in curand o sa fac si eu!
RăspundețiȘtergereMultumesc Viviana, ma bucur ca-ti place, pup!
Ștergeremama da ce bine arata! mie imi plac alea mini, ca de intru in asta mare mi-e ca nu ma mai opresc ;) delicioasaaaa!!! pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Antonina, chiar nu prea poti sa te opresti :)) eu una nu prea am putut :D Te pup!
ȘtergereCe apetisant arata!! Si sigur si delicios. O primavara frumoasa si...dulce !
ȘtergereMarina, multumesc, pup :*
ȘtergereWawwww wawwwww....
RăspundețiȘtergereRocsy, pup fata draga :*
Ștergereo intrebare nu se sfarama blatul cand il tai?
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereNu, pentru ca o sa se inmoaie in timpul cat sta la rece :)
Ștergere