Este un tort usor, racoritor, delicios.
Cred ca se potriveste foarte bine pentru masa de Craciun sau Revelion, fiind un tort racoritor, asta daca mai puteti sa serviti tort dupa toate bunatatile care se vor afla pe masa voastra, insa cu siguranta a doua zi va fi binevenit.
Din pacate nu am sectiune, pentru ca l-am facut cadou.
Ingrediente:
pentru blat:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 50 ml lapte
- 50 ml ulei
- ~ 150 - 170 g faina
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 5 g praf de copt
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar
- 4 linguri de apa
- esenta de vanilie
- 500 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina - 10 g
- 1 borcan piersici din compot
- 200 ml frisca
- 2 kiwi
- 1 mandarina
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, peste care se pune laptele si se omogenizeaza compozitia.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, praful de copt si cu uleiul, dupa care se pun peste albusuri si se amesteca cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Se adauga faina si esenta, faina se incorporeaza usor tot cu o spatula.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 - 24 cm, unsa cu ulei/unt si tapetata cu faina.
Se coace cca. 25 - 30 min la 180 grade.
Intre timp se pregateste crema de oua:
Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana acesta nu se mai simte.
Se adauga apa si se amesteca usor.
Se fierbe pe baie de apa ( baine- marine ) pana incepe sa se ingroase, dupa care se adauga esenta si se lasa la racit.
Intre timp se mixeaza frisca lichida.
Dupa ce s-a racit crema de oua se pune peste frisca batuta.
Se adauga si gelatina hidratata in apa rece, pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se omogenizeaza bine compozitia si se da 10 minute la frigider.
Blatul se taie in 3.
Tapetam forma in care am copt blatul cu folie alimentara.
Pe fundul formei se pune kiwi taiat felii rotunde si mandarina dupa imaginatia fiecaruia ( puteti folosii ce fructe va plac ).Acesta va devenii fata tortului.
Peste fructe se pune crema + piersici taiate cubulete, apoi blat care se insiropeaza cu zeama de la compot, crema+piersici cubulete, blat insiropat, crema +piersici cubulete,si deasupra blat insiropat.
Se strange folia si se da forma la frigider cel putin 1-2 ore .
Dupa ce s-a intarit suficient crema, tortul se rastoarna pe un platou printr-o miscare rapida.
Se orneaza cu frisca batuta dupa preferinte sau poate fi lasat simplu (va garantez ca va fi la fel de bun :D )
Pofta buna!!!!!!
Frumos. Seara buna Dana!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsy, la fel si tie :*
ȘtergereDana, ce tort chipes ai facuuut , imi place foarte mult .
RăspundețiȘtergereDuminica frumoasa !
Multumesc mult Dia, duminica frumoasa si tie, te pup :*
ȘtergereCe frumusete de tort! Vreau si eu!!!:)))
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela, pupici :*
ȘtergereSuperb tortul!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, ma bucur ca-ti place :)
Ștergerefoarte frumos decorul
RăspundețiȘtergereUn tort excelent de bun,delicios si aspectuos.Va recomand sa-l gustati!
RăspundețiȘtergereUn tort delicios si aspectuos! incercati si voi!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri :*
RăspundețiȘtergereNu s-a intarit gelatina in frisca.
RăspundețiȘtergereImi pare rau, abia acum am vazut comentariul, ai pregatit-o conform instructiunilor de pe plic?
Ștergere