Simplu, rapid, delicios.
Ingrediente pentru 2 tavi:
- 6 oua
- 12 linguri de zahar
- 12 linguri de lapte
- ~ 10 linguri de faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
- 6 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 3 linguri cacao
Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, amestecam de jos in sus cu miscari circulare, astfel incat sa nu se lase albusul ( secretul unui chec pufos este sa nu se amestece prea mult ) dupa care adaugam esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecam din nou cu miscari circulare pana ce faina s-a incorporat.
Tapetam tavile cu hartie de copt sau le ungem cu ulei si le tapetam cu faina.
Turnam compozitia in tavi si dam la cuptorul preincalzit cca. 30 min la foc potrivit.
Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt ( daca scobitoarea ramane curata, atunci checul este gata )
Intre timp pregatim glazura:
Punem cele 6 linguri de apa la fiert.
Separat amestecam zaharul cu uleiul si cacao pana se omogenizeaza.
Turnam amestecul de cacao peste apa.
Este gata cand incepe sa se ingoase.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit si checurile glazuram cu aceasta glazura, care poate fi folosita in special pentru retetele de post.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu