Ingrediente
- o caserola cu ficatei
- 2 cepe
- 2 linguri cu bulion
- un ardei rosu
- sare
- piper
- boia dulce/iute
- malai
- apa
- sare
- unt
- cascaval ras
Mod de preparare
Spalam si curatam ficateii de pielite, dupa care ii punem la scurs.Intre timp tocam ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit in putin ulei.
Dupa ce s-au calit, adaugam si ficatelul, lasam putin la innabusit, dupa care vom pune apa cat sa-i acopere.
Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza sosul.
La sfarsit condimentam cu care,piper si boia dupa gust.
Pregatim mamaliguta astfel:
Pt inceput vom pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa dea in clocot vom pune malaiul in ploaie mestecand continuu cu telul pt a nu se forma cocoloase, la sfarsit vom pune o lingura de unt si cascaval ras.
Formam un ciub de mamaliguta, iar in mijloc vom pune ficateii.
Servim cu castraveciori murati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu