inventie proprie
Ingrediente
- nutella
- boabe de struguri
- 6 oua
- o cana de zahar
- o cana de faina
- o cana de apa
- 1/2 cana ulei
- esenta de vanilie
- praf de copt
- 300 ml lapte
- caramele cu lapte
- 3 linguri de faina
- nuca de cocos colorata
Mod de preparare
Pregatim blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim crema.
Punem pe foc 250 ml lapte, adaugam caramelele si le lasam pana se dizolva, dupa care din restul de lapte si faina facem un amestec pe care il vom pune peste laptele fiert amestecand continuu pt a nu se forma cocoloase, ( nu mai punem unt sau margarina pt ca deja caramelele au tot ce le trebuie) luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a copt blatul il taiem pe jumatate , ( mie nu mi-a crescut bine pt ca nu am cuptorul bun si l-am taiat in 2 pe lungime, dar daca va creste taiati blatul pe jumatate), dupa care vom pune un strat de nutella, pe primul blat, pe care il insiropam putin, unul de crema caramel, strugurii taiati pe jumatate si inca un strat de nutella, peste care punem celalat blat insiropat.
Deasupra am pus nuca de cocos colorata.
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim crema.
Punem pe foc 250 ml lapte, adaugam caramelele si le lasam pana se dizolva, dupa care din restul de lapte si faina facem un amestec pe care il vom pune peste laptele fiert amestecand continuu pt a nu se forma cocoloase, ( nu mai punem unt sau margarina pt ca deja caramelele au tot ce le trebuie) luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a copt blatul il taiem pe jumatate , ( mie nu mi-a crescut bine pt ca nu am cuptorul bun si l-am taiat in 2 pe lungime, dar daca va creste taiati blatul pe jumatate), dupa care vom pune un strat de nutella, pe primul blat, pe care il insiropam putin, unul de crema caramel, strugurii taiati pe jumatate si inca un strat de nutella, peste care punem celalat blat insiropat.
Deasupra am pus nuca de cocos colorata.
Frumoasa prajitura si ingrediente pe placul meu.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
o parajitura care arata exceptional si numele este mai mult decat inspirat. felicitari!
RăspundețiȘtergereTe astept la cules de premii.Pup!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos medi :*
RăspundețiȘtergerems boscodina, numele mi-a venit pe moment cand am vazut cum arata :)):))multumesc frumos :*
RăspundețiȘtergere