azi una din prietenele mele isi uneste destinul cu alesul sufletului ei, asadar i-am facut cadou un tortulet pe care l-am facut cu mare drag
Ingrediente
pt blat
- 5 albuzuri
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- esenta de rom
- un praf de copt
- 2 piersici,
- 2 oua
- 100 g de zahar,
- 75 ml de vin,
- gelatina.
- 250ml lapte,
- 250g zahar,
- 1 ou,
- 50g unt,
- cacao,
- esenta de rom
- glazura de ciocolata
- fondant
Mod de preparare
Pregatim blatul astfel:
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt , esenta de rom si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara ( tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Crema 1:
Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros.
Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile.
Se da jos de pe foc si cand se raceste se adauga albusurile batuta spuma, amestecam bine pana obtinem o compozitie densa.
Crema 2:
Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc , amestecand continuu.
Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
Se toarna treptat peste untul spuma.
Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, pe primul blat insiropat punem crema de piersici, iar pe celalalt crema de ciocolata.
Peste crema de ciocolata punem glazura si ornam cu fondant .
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt , esenta de rom si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara ( tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Crema 1:
Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros.
Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile.
Se da jos de pe foc si cand se raceste se adauga albusurile batuta spuma, amestecam bine pana obtinem o compozitie densa.
Crema 2:
Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc , amestecand continuu.
Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
Se toarna treptat peste untul spuma.
Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, pe primul blat insiropat punem crema de piersici, iar pe celalalt crema de ciocolata.
Peste crema de ciocolata punem glazura si ornam cu fondant .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu