Ingrediente:
- 750 ml lapte
- 2 oua
- 7 linguri de zahar pudra
- un praf de sare
- o lingura de amidon
- esenta de vanilie
Punem laptele la fiert cu o lingura de zahar, dupa ce a fiert stingem focul.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie si omogenizam compozitia.
Cu o lingura luam din albus si punem in oala cu lapte si dam drumul din nou la foc, lasam 2 minute pe o parte apoi le intoarcem cu grija pe cealalta.
Le scoatem cu ajutorul unei spumiere.
Dupa ce am fiert toti bulgarasii pregatim galbenusurile.
Mixam galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar si cu amidonul.
Punem cateva linguri de lapte cald in aceasta compozitie apoi turnam in fir subtire peste lapte amestecand continuu pana la ingrosare, adica o sa se formeze un sos mai gros.
La sfarsit adaugam esenta de vanilie.
Turnam acest sos peste bulgarasi si dam la rece.
Pofta buna!!!!
yummy!! si eu vreau sa fac , arata grozav
RăspundețiȘtergerems cris, cred ca o sa-l mai fac si eu zilele astea, ca nu m-am saturat din asta :D :)):))
RăspundețiȘtergerece bine suna,yamiiiiiiiiiiiiiiii,maine o sa incerc si eu sa fac
RăspundețiȘtergere