sâmbătă, 5 februarie 2011

Prajitura turnata cu mere



in timpul sarcinii am mancat o prajitura cu mere excelenta, de atunci tot am cautat retete care sa aduca macar cu acea prajitura, azi am gasit-o in sfarsit, e atat de pufoasa si buuunaaa incat mori mancand :D sursa aici http://www.ceimici.ro/articole/alimentatie/deserturi-delicioase/prajitura-turnata-cu-mere-sau-branza...am modificat cantitatile pentru ca n-am stiut dimensiunea tavii.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 13 linguri de zahar
  • 13 linguri de ulei
  • 13 linguri de lapte
  • 16 linguri de faina
  • 1 praf de copt
pentru umplutura:
  • 1 kg de mere ( 5- 6 mere)
  • 6 linguri de zahar sau dupa gust, depinde cat de dulci/acre sunt merele
  • 100 g margarina
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Batem oualE cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)
Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare, adaugam zaharul, margarina si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.
Ungem tava cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute.
Dupa ce s-a copt primul blat, scoatem tava, punem merele calite peste si turnam si cealalta jumatate de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Introducem din tava la cuptor inca 30 de minute la foc mic.
Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine.


Read more >>

vineri, 4 februarie 2011

cartofi cu masline la cuptor




reteta am vazut-o la rocsi si cum azi e zi de post m-am gandit sa-i fac, cu mici modificari, dupa gustul meu, au iesit foarte buni, cu siguranta o sa-i mai fac, ms rocsi :*

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • cateva masline intregi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 2 linguri de ulei
  • cimbru
  • tarhon

Mod de preparare

Pentru inceput dam drumul la cuptor si bagam si tava sa se incinga.

Spalam si curatam cartofii si ii taiem ca pentru cartofi pai.

Intr-un castron facem o marinata din condimete + ulei.

Bagam cartofii taiati in acest amestec si cu mana ii tavalim prin el :D

Scoatem tava din cuptor si punem cartofii in ea, peste care vom pune maslinele pe care le-am intepat din loc in loc.

Dam la cuptor vreo 40 de minute la foc mediu.

Eu i-am mancat cu usturoi, sunt deliciosi pentru o zi de post.



Read more >>

cartofi copti


aseara mi-am adus aminte de copilarie, de bunatatile pe care le facea mama si bunica mea, pe cat de simple, pe atat de gustoase, niciodata nu voi uita gustul copilariei!:)

Ingrediente

  • cartofi ( cati vrea fiecare )
  • branza ( de burduf ar fi excelenta, insa merge de care aveti)
  • sare
  • piper
  • zeama de varza

Mod de preparare

Spalam bine cartofii si ii bagam in cuptor in coaja.
II lasam la foc mediu aproape o ora, ii verificam din cand in cand.
Cand s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii lasam foarte putin sa se racoreasca, acesti cartofi sunt buni calzi ( sa te frigi la limba) si ii desfacem cu mana.
Dam branza pe razatoare si o punem peste cartofii pe care i-am sarat daca branza nu este sarata, cine vrea poate pune si piper.
Servim cu mana alaturi de o cana cu zeama de varza, gustul nu se discuta, e minunat!
Cartofii se pot servii simpli, fara branza, sau pentru piticii care inca nu papa singurei se pot decojii si se paseaza, adaugam branzica rasa si gata cina.



Read more >>

joi, 3 februarie 2011

ficatei in sos de smantana


sursa aici http://barbatlacratita.blogspot.com/2010/10/mancare-de-ficatei-cu-smantana.html e delicioasa mancarica!multumesc pentru reteta :)

Ingrediente

  • 500 g ficatei
  • 200 ml smantana
  • 4 cepe
  • o legatura patrunjel
  • 2-3 linguri ulei
  • o lingura de faina
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare

Spalam si curatam ficateii de pielte.

Intre timp punem o cratita cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam ficatei, ii lasam cateva minute, doar sa se intrepatrunda, dupa care ii scoatem din apa si ii clatim cu apa rece, apoi ii taiem i bucati mai mici.

Taiem ceapa marunt.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa, si punem si niste apa ( eu nu calesc ceapa decat foarte rar, prefer sa o inabusesc, e mult mai sanatos), o lasam pana se inmoaie, dupa care vom adauga ficateii, completam cu apa cat sa-i acopere si lasam pe foc 10-15 minute.

Cand este aproape gata, adaugam smantana, lasam sa mai dea un clocot si luam de pe foc.

Mie mi-a iesit sosul prea lichid, asa ca am mai adaugat si o lingura de faina.

Am amestecat faina cu putina apa, nu trebuie sa iasa cocoloase, dupa care am pus peste ficatei, si am lasat sa mai fiarba cateva minute.

La sfarsit adaugam marar tocat fin ( trebuia patrunjel, dar iar n-am avut ce mi-a trebuit :D)

Pofta buna!!!



Read more >>

clatite pufoase umplute cu magiun



se topesc in gura :D

Ingrediente

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • faina ( cat sa iasa un aluat asemanator cu smantana)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • magiun

Mod de preparare

Pentru inceput batem ouale cu mixerul pana se dubleaza compozitia, dupa care adaugam zaharul, mixam pana nu se mai simte zaharul, apoi turnam laptele, uleiul, faina, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
De obicei nu bat ouale cu mixerul, insa am incercat odata si mi-ai placut, ies foarte pufoase si aerate.
Incingem o tigaie si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitia pentru clatite, intoarcem pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
Umplem clatitele cu magiun.


Read more >>

snitel de porc cu susan



am vazut reteta la kami si am incercat-o numaidecat, avand in vedere ca sunt preferatele lui doru, am zis sa incerc si asa, mie imi plac la nebunie, astept sa vad daca o sa-i placa si lui, ms kami pentru reteta :*

Ingrediente

  • o bucata pulpa de porc (500 g)
  • 3 lingurite de susan
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de pesmet
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • nucsoara

Mod de preparare

Spalam si curatam carnea de pielite, apoi o taiem felii nici foarte groase, nici prea subtiri, le batem pe o singura parte cu ciocanul pentru snitele.

Le condimentam cu sare, piper, boia, cimbru si nucsoara si le lasam o ora cu condimentele pe ele ( asta ca sa se marineze un pic, sa intre condimentele in carne)

Batem oul cu un praf de sare, piper si boia, dupa care adaugam faina, pesmetul si susanul si omogenizam compozitia, daca iese prea groasa puneti un pic de apa ( nu-i bai, ies foarte bune si asa).

Dam feliile de carne prin aceasta compozitie si le punem la prajit in ulei incins.

Le Prajim frumos pe ambele parti.

le scoatem pe un servetel, pentru a absorbii surplusul de ulei.

Am servit alaturi de cartofi in crusta de mustar si susan si salata verde cu castraveti.

Reteta in imagini


Read more >>

pandispan cu rahat, banane si stafide




rapid si gustos

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 pahar de faina
  • 3-4 linguri de lapte
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • rahat
  • 1 banana

Mod de preparare

Separam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea.
Taiem rahatul si banana cubulete mici, pe care le vom pune peste compozitia din tava, punem si stafidele si dam tava la cuptorul incins.
Lasam aproximativ 30 de minute la foc mic mic.
Dupa ce s-a copt, lasam sa se racoreasca si scoatem pandispanul din tava.


Read more >>

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)