Ciorbita mea este una pe cat se poate de usoara si la propriu si la figurat, iar cine adora tarhonul cu siguranta n-ar refuza un bol cu ciorbita aburinda si o ceapa rosie :D :))
Azi fiind si zi de post se potriveste de minune :)Ingrediente:
- 4 cartofi
- 1 morcov
- o ceapa
- o felie telina
- 1/2 pastarnac
- 1/2 radacina patrunjel
- 1 ardei
- 2 linguri tocana de legume
- o lingurita tarhon uscat
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper alb
Spalam si curatam legumele de coaja.
Punem cele 2 linguri de ulei intr-o cratita, peste care adaugam ceapa tocata marunt si o lasam sa se caleasca foarte putin, adaugam apoi morcovul taiat rondele, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul, toate taiate cubulete, apoi punem un pahar de apa.
Lasam sa se inabuseasca cateva minute, dupa care adaugam si cartofii si completam cu apa pana se umple oala.
Cand au fiert legumele, adaugam tocana de legume si mai lasam 5 minute sa fiarba impreuna.
Condimentam cu sare si piper.
Asezonam cu tarhon ( daca aveti proaspat sau la borcan in otet e mult mai bun, eu am avut doar uscat)
Se poate servii si cu smantana, o ceapa rosie sau un ardei iute.
Pofta buna!!!
Asa se fac supele de cartofi pe aici,cu tarhon in otet...ma trimiti la bucatarie la oale:))
RăspundețiȘtergereAdina, eu in ardeal am mancat pentru prima oara aceasta ciorbita sau supa cum s-o zice pe acolo....e delicioasa cu tarhon in otet, dar merge si cu tarhon uscat, daca nu ai in otet...Pup si sa ai spor intre oale acolo :))
RăspundețiȘtergereBuna rau ciorbita asta de cartofi!...iar varianta ta e de luat in calcul.
RăspundețiȘtergereViviana, ma bucur tare mult ca-ti place varianta mea, te pup :*
RăspundețiȘtergereMerge tocmai bine pe vremea asta!! Delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Anto, te pup :*
RăspundețiȘtergereE delicioasa si printre preferatele mele :P
RăspundețiȘtergereTe asteapta un premiu la mine pe blog !
Pupici!
Multumesc scumpa mea, te pup :*
RăspundețiȘtergereSi eu o pregatesc , iar ai mei o mananca cu mare pofta, dar pentru mine e singura ciorbica pe care nu prea o mananc, doar o gust :) si eu nu sunt pretentioasa la mancaruri, dar e ceva ce nu imi cade bine:) Arata foarte bine si eu o pregatesc aproape asemanator, cu tarhon in otet. Pupicei!
RăspundețiȘtergereLa mine e invers, eu sunt singura care o mananc :)):)) Stiu cat e de buna cu tarhon in otet, mancam pe vremea studentiei in brasov...eu nu o fac prea des, insa mi-am amintit de ea, imi era pofta, te pup :*
RăspundețiȘtergereCe buna trebuie sa fie ciorbita ta! Eu nu am folosit tarhon pana acum si sunt curioasa ce gust are.
RăspundețiȘtergereMie imi place tarhonul dar restul familiei nu prea!Cu ciorba de cartofi insa nu avem probleme:)
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut la ora asta tarzie.Te pup!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place mult tarhonul in ciorbe. Pup!
RăspundețiȘtergereteo, cam asa e si la mine, probabil noi pentru ca gatim, suntem mai receptive la tot ce apare si suntem curioase sa incercam, insa familiile noastre nu stiu ce e bun :))) glumesc, acum na..fiecare cu gusturile lui, te pup :*
RăspundețiȘtergereNico, are un gust puternic, asemanator cu anasonul, usor amarui, se spune ca inlocuieste sarea si se poate folosii, proaspat, uscat sau la borcan in otet, asa isi pastreaza cel mai bine aroma, te pup :*
RăspundețiȘtergereDia, te pup :*
RăspundețiȘtergereSara, te pup :*
RăspundețiȘtergereBuna!!! Chiar imi e pofta de o o ciorba buna, simpla!
RăspundețiȘtergereCristina, cu mare placere te servesc, te pup :*
RăspundețiȘtergereNu am facut niciodata aceasta ciorbica cu tarhon dar ideea imi surade.Pup!
RăspundețiȘtergereTare buna e! Mai ai si ptr mine o portie? Pup
RăspundețiȘtergereMedi, merita incercata, ii da un gust aparte, te pup :*
RăspundețiȘtergereCorina, tocmai ce am terminat-o azi....data viitoare te servec cu drag, te pup
RăspundețiȘtergere