Reteta o gasiti aici.
De data asta am facut doar cu scortisoara si am pus niste stafide.
Iar pentru baigli cu mac, am folosit acelasi aluat, iar in umplutura am adaugat mac si doar l-am rulat, fara a-l mai taia si a forma coronita. Simplu si delicios.
300 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie
1 ou
50 g unt
un praf de sare
3 linguri de zahar
pentru umplutura
100 g unt
4 linguri de zahar
100 g mac
stafide optional
pentru uns :1 galbenus
2-3 linguri de lapte
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina.
Se lasa pana se umfla.
Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul.
Se framanta pana devine un aluat nelipicios.
Se lasa la caldura timp de o ora.
Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime.
Se face un amestec din untul tinut la temperatura camerei, zahar si macul si optional stafide.
Se unge foaia cu acest amestec.
Se ruleaza foia si se muta in tava tapetata cu hartie de copt.
Se mai lasa inca 20 de minute, in tava, la loc calduros.
Deasupra se unge cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, dupa care se presara mac si zahar.
Se da la cuptorul preincalzit cca 20- 30 de minute.
Sa aveti o duminica minunata!!!
Nici eu nu ma incumet la cozonac... , dar nici la Baigli cu mac!! Arata foarte bine...
RăspundețiȘtergereCum de iti ies pozele atat de perfecte???
Multumesc Felis, as vrea eu sa am poze perfecte, dar daca iti plac, ma bucura mult...de curand am inceput sa le editez in photoshop, pana acum le editam in photoscape si clar se vede diferenta...nu stiu inca sa lucrez bine in el, insa incerc sa invat cat mai multe, te pup :*
Ștergerepare delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc, pup!
ȘtergereInca pana cum nu m-am incumetat nici eu la cozonaci(pana in prezent ne face mama-soacra!).Dar odata va trebui sa pornesc in aventura:))!!!!!Felicitari atat pentru Estonian Kringel si Baigli cu mac !!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc, trebuie sa ne facem curaj pana la urma :) te pup!
Ștergere