Pentru blatul red velvet am folosit colorant de la wilton, stiu ca nu este sanatos, insa nu folosesc coloranti alimnetari in fiecare zi, asa ca pentru o ocazie speciala zic eu, ca nu-i foc, insa daca nu doriti sa folositi coloranti puteti incerca sa colorati blatul cu sfecla rosie, insa nu veti avea o culoare atat de intensa.
Ingrediente:
- 6 oua
- 12 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 100 ml lapte
- 2 pahare faina
- 1 praf de copt
- 1/2 lingurita colorant rosu ( wilton, daca aveti alta marca s-ar putea sa intre mai mult )
- 2 linguri cacao
- vanilie
- un praf de sare
pentru crema:
- 250 g ciocolata alba
- 400 ml frisca lichida
- 2 plicuri intaritor frisca
- vanilie
pentru ornare:
- 150 g ciocolata alba
- 50 g unt/margarina
- 3 linguri lapte
- putin miez de blat
- bomboane argintii
Ma intai pentru aceste tort se va pregatii crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.
Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.
Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine cu intaritorul de frisca, pana devine o spuma, dupa care se adauga si vanilia. Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, dar sa nu uitati de ea acolo :D:)), apoi se mixeaza fara grija.
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adagugam zaharul treptat si mixam, pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si colorantul alimentar, se omogenizeaza bine.
Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.
Dupa ce s-a copt se scoate din tava, se rastoarna pe un prosop umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza usor, cat este cald si se lasa asa 10-25 minute, dupa care derulam blatul si-l ungem cu crema ganache din care vom oprii cateva linguri pentru a pune deasupra.
Se taie blatul in 4 parti egale, dupa care se ia prima fasie si se ruleaza, apoi se aseaza direct pe platou, celelalte fasii se vor aseza in continuarea spiralei formate din prima fasie.
Peste spirala vom pune restul de crema si glazura de ciocolata alba pe care o vom face asa:
Se topeste ciocolta cu untul si laptele la foc mic, se omogenizeaza si se lasa putin la rece pana cand incepe sa se intareasca.
Se orneaza cu putin miez de blat si bomboane argintii sau dupa bunul plac.
Se da la rece pana in momentul servirii.
O minunatie asa colorat! Vad ca si baietelului tau i-a placut tare mult :))
RăspundețiȘtergereAs fi vrut sa gust si eu o bucatica, dar sunt sigura ca s-a mancat din doua miscari!
Waw! Spectaculos asa rosu! Si eu tot din cauza colorantului n-am facut inca red velvet, desi as fi vrut.
RăspundețiȘtergereCopilutul tau este foarte,foarte dragalas.Sa creasca mare si sa fie sanatos.
RăspundețiȘtergereImi place mult culoarea tortului.
Pupici!
Pfiuuu,ce pofta imi faci!Arata super!De printisor nu mai zic,se citeste pe mutrita lui ca e buuun! Pupic!
RăspundețiȘtergereArata fenomenal;)!!!!Nu cred ca e legal sa ne faci atata pofta cu minunatii dintr-astea;))!
RăspundețiȘtergereSuperba culoare, iar tortul cred ca a fosr delicios!
RăspundețiȘtergerePupam si piticul pofticios!!! :)))
Va multumesc tare mult pentru aprecieri si ma bucur ca va place, va pup!
RăspundețiȘtergereE splendid asa rosu !
RăspundețiȘtergeremmmm....yummy!superb!
RăspundețiȘtergerefoarte frumossssss :*
RăspundețiȘtergereo sa o trec la de incercat :)
RăspundețiȘtergereSi eu am bunatatea asta de mult trecuta in lista....dar, nu apuc sa o fac.
RăspundețiȘtergereDar vad ca ai avut ajutoare de nadejde la spalatul vaselor...pup dulce.
Duminica placuta, te tzuc !
Va multumesc dragelor, duminica placuta sa aveti!!! pupici!
RăspundețiȘtergereArata de nota 20, dar cel mai scump este baietelul tau... Sa-ti traiasca si sa-i fac cat mai multe minunatii delicioase!
RăspundețiȘtergereChiar arata bine. Si daca nu folosim colorant decat o singura data pe an, sau foarte rar, nu se intampla nimic grav! Pup Andutzu mic!
RăspundețiȘtergereMinunat este.Pup!
RăspundețiȘtergereDana ce minunat arata tortul si ce rosu placut ti-a iesit!!!
RăspundețiȘtergereweekend minunat alaturi de familie!!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereArata intr-un mare fel tortul spirala,l-am facut de 2 ori si cu siguranta il voi raface !
ȘtergereCat despre red velvet cake arata asa de bine,cu siguranta e nevoie de un colorant bun,ceea ce eu nu am gasit pana acum ..
Te pup
Simpatic foc baietelul tau! Bucurie mare cu asa tort :)
RăspundețiȘtergereCe bunatate....cu siguranta o sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereJe suis ravi de faire la connaissance de ton blog, ton travail ici présenter est superbe, Bravo!
RăspundețiȘtergereCe gâteau et tout simplement digne d'une grande vitrine de pâtisserie!
Bisous
Arata spectaculos, iar baietelul tare dulce, sa va traiasca!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereIartă-mă, am recitit reţeta şi am văzut că o linguriţă.
ȘtergereVai , cat de mult imi place !
RăspundețiȘtergereEste superb !:)
imgenioasa ideea! imi place tare mult!
RăspundețiȘtergereAspect superb,iar gustul pe masura;de ingerasul care-l savureaza,nu mai vorbesc;sa fie sanatos si sa ai o saptamana usoara!!
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos tuturor pentru aprecieri, pupici!
RăspundețiȘtergereUn premiu te asteapta la mine pe blog, pe care ti-l ofer din tot sufletul.
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag !
Arata bine tortul. As vrea sa-l fac, dar vreau un indiciu despre faina. Cat inseamna 2 pahare? Multumesc.
RăspundețiȘtergere1 pahar de faina ~ 150 g faina
Ștergere2 pahare faina ~ 300 g faina
Ma bucur ca vrei sa-l incerci, compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu cea de pandispan,
Multumesc de vizita, te astept si altadata, pupici :*
Unde se găsește colorant wilton,căci eu folosesc maxcolor si pun destul de mult ca să am culoarea ce mi-o doresc.
RăspundețiȘtergereEu am luat colorant wilton de pe lumea basmelor, e in jur de 13 lei tubul, dar este destul de mare si este foarte bun.
Ștergere