Ingrediente:
- 2 verze potrivite
- 3 - 4 cepe
- 3 linguri tocana de legume sau bulion
- sare
- piper
- foi de dafin
- marar proaspat
- 50 ml ulei de masline sau floarea soarelui
Tocam varza marunt, dupa care se freaca cu sare.
Se caleste ceapa tocata marunt in ulei, pana cand devine aurie, apoi se pune tocana de legume si se mai lasa cateva minute pe foc.
Se adauga varza peste ceapa calita cu tocana de legume.
Se lasa 10 minute la foc mic, fara apa, mestecand din cand in cand pentru a nu se prinde, dupa care se adauga 1 pahar de apa.
Se lasa pana fierbe bine, daca este nevoie se mai adauga apa.
La sfarsit se adauga foile de dafin, sare si piper dupa gust.
Se asezoneaza cu marar tocat fin.
Se serveste alaturi de mamaliguta calda si ardei iute.
Pofta buna!!!!
Mii pofta de nu mai pot.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine.
Pupici!
Dana de mult nu am mancat varza. Eu de obicei o fac cu carne dar ma atrage si reteta ta cu tocana. Nu am incercat-o niciodata!
RăspundețiȘtergereE cazul sa mai fac si eu o varzuca. Fara marar in ce ma priveste. Eu sunt certata cu mararul. :-)
RăspundețiȘtergereYammy... am mancat de curand, dar mai vreau!
RăspundețiȘtergereTare mult imi place! si cu mamaliguta merge de minune. pup
RăspundețiȘtergereImi place tare mult varza!Duminica minunata!
RăspundețiȘtergereDraga mea,tu dai varza ca fleica o pun eu;cu mamaliguta,mmmm un deliciu!!
RăspundețiȘtergerePupici si o zi buna in continuare!
Am facut si eu aseara si tot cu mamaliguta am mancat,doar ca a mea nu era de post,am pus niste slaninuta afumata in ea.
RăspundețiȘtergereEste varza care imi place cel mai bun...si daca mai este acompaniata si de un ardei iute.........mmm.....este un deliciu.
RăspundețiȘtergerePup!
ufffffffffff.......am vrut sa spun.....cel mai mult.
RăspundețiȘtergereVa multumesc tuturor, va pup :*
RăspundețiȘtergereFoarte bună varza!
RăspundețiȘtergere