vineri, 17 februarie 2012

Chec cu nutella si caramel

Dupa cum am spus, mi-a placut la nebunie cheesecake-ul cu caramel, dar s-a terminat mult prea repede :D deaceea am trantit un chec pe care l-am imbracat in caramel, ce a iesit, o sa vedeti in poze :)
Si daca tot suntem in luna iubiri sa o tinem tot in inimioare, nu?!
Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie, gazduita luna aceasta de Violeta Postolache





Pentru chec avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 pastaie de vanilie ( din care folosim doar semintele)
Pentru crema de nutella
  • 2 linguri de nutella
  • 2 linguri de lapte
  • o lingura de unt/margarina
  • 1 lingura zahar
Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
Pentru ornat:
  • 50 g nuci macinate

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.
Impartim compozitia in 2 parti egale ( procedam exact ca la checul zebra )
Pregatim crema de nutella:
Amestecam toate ingredientele si le punem pe foc, pana se omogenizeaza compozitia si o lasam la racit.
Dupa ce s-a racit, adaugam intr-una din compozitii si omogenizam.

Tapetam o forma de chec sau o tava in forma de inimioara, asa cum am facut eu, cu hartie de copt, o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii. 



Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu.

Facem testul cu scobitoarea.
timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt, scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca.




Intre timp pregatim caramelul:

Topim zaharul intr-un ibric, dupa care luam de pe foc si adaugam frisca, putin cate putin amestecand continuu si energic pana la omogenizare, dupa care adaugam 1/2 din unt si punem din nou pe foc pana se topeste untul si amestecam mereu sa nu se prinda. ( nu turnati toata frisca odata, pentru ca riscati sa se taie ).
Dupa ce am stins focul punem si restul de unt si omogenizam.
Amestecam continuu pana se raceste si incepe sa se ingroase.


Turnam caramelul peste chec si ornam cu nuci macinate.

Ps. Puteti carameliza nucile, eu abia dupa ce le-am pus m-am gandit.


Read more >>

marți, 14 februarie 2012

Concurs Pastai de vanilie





Cu mare bucurie in suflet va invit la primul concurs organizat pe blog-ul meu, sponsorul acestui concurs nu este nimeni altul decat Pastai de vanilie, a caror produse sunt de calitate superioara si nu spun asta pentru a le face reclama, ci pentru faptul ca folosesc produsele lor si sunt foarte multumita.


Concursul consta intr-o singura intrebare.


Bineinteles ceva ce nu exista in momentul de fata pe site-ul Pastai de vanilie
Daca produsul deja exista, raspunsul nu se ia in considerare. 
De asemenea, nici raspunsurile gen : “ nu lipseste nimic, sunt foarte bine aprovizionati.”
Premiul va consta in 10 pastai de vanilie Bourbon de Madagascar, in valoare de 65 de lei. 
Castigatorul va fi tras la sorti cu ajutorul RANDOM.ORG.
Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu la aceasta postare cu raspunsul la intrebarea de mai sus, in comentariu trebuie sa apara si adresa dvs de mail, pentru a va putea contacta.
Durata concursului : 15 februarie 2012 - 24 februarie 2012 ( 23:59)
Anuntarea castigatorului se va face pe data de 25, aici pe blog-ul meu.
Premiul va fi expediat de sponsor in orice localitate din tara.
Pot participa si cei care au domiciliul pe teritoriul altor tari, in afara Romaniei, cu conditia de a lasa o adresa din Romania pentru trimiterea premiului in cazul in care este castigator.
Imi rezerv dreptul de a scoate din concurs comentariile care nu au legatura cu cerintele concursului
Va doresc bafta tuturor!


Konkurs.ro - Concursuri si promotii
Read more >>

luni, 13 februarie 2012

Pizza Love pentru Valentine's Day

Pentru ca se apropie cu pasi repezi ziua indragostitilor, m-am gandit sa va impartasesc inca o reteta cu foarte multa dragoste.
Eu una sarbatoresc si Valentine's Day si Dragobetele, fiecare zi pentru mine este speciala in felul ei :)

Pentru aceasta pizza avem nevoie in primul rand de multa rabdare si cu siguranta va iesii ceva frumos :)

Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie, gazduita luna aceasta de Violeta Postolache.




Ingrediente:

pentru blat:
  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie proaspata - 25 g
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 4 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • o lingurita de zahar
  • 200 ml apa calduta
pentru toping:
  • sunculita de pui
  • masline
  • ardei rosu
  • ciuperci
  • cascaval
  • ketchup



Pregatim aluatul astfel:
Amestecam drojdia cu zaharul, apoi o dizolvam in putina apa calduta ( din 200 ml ) si o lasam 15 minute la caldura.
Punem faina intr-un vas , facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.
Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sarea, uleiul si restul de apa calduta.
Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina.
Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).
Dupa ce au trecut cele 2 ore, rasturnam aluatul pe masa de lucru, pe care am uns-o cu ulei si-l impartim in 2 parti egale.
Tapetam o tava in forma de inimioara cu hartie de copt, dupa care intindem alutaul cu mana direct in tava, astefl luand forma tavii ( daca nu aveti o tava in forma de inimioara, o puteti face in tava de la aragaz, incercand sa-i dati singuri forma unei inimioare, va asigur ca nu este deloc greu, daca vreti ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor ).
Dupa ce am intins aluatul in tava, ungem aluatul cu ketchup, apoi punem cascaval din belsug, nu va zgarciti :))
Eu am decupat feliile de sunculita si maslinele in fome de floricele, voi le puteti decupa sub ce forma vreti, sau le puteti lasa asa.
Punem floricelele peste cascaval, apoi ciupercile si ardeiul rosu taiat feliuite subtiri.
Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu, insa verificati din cand in cand, timpul decoacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.
Din aceasta compozitie va ies 2 portii, plus una mai mica :)





Eu am mai facut o inimioara mica pentru Andu, doar am 2 baieti pe care-i iubesc enorm!!!!


Read more >>

duminică, 12 februarie 2012

Cheesecake cu caramel

De cand am vazut cheesecake-ul lui Edith am inghitit in sec, sambata l-am executat si eu, cu cateva modificari, azi va servesc si pe voi cu o feliuta virtuala.
E delicios!!!







Pentru blatul de biscuiti avem nevoie de:

  • 200 g biscuiti
  • 40 g cacao
  • 100 g unt
Pentru crema de branza:
  • 400 g crema de branza ( puteti folosi branza proaspata de vaca )
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • vanilie pastaie sau esenta de vanilie
Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frsica lichida
  • 100 g unt
Pregatim blatul astfel:
Zdrobim biscuiti la robot, dupa care ii amestecam cu cacao si cu untul topit la microunde ( bagati la 50 sec).
Punem compozitia rezultata intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, doar pe fund, apasam bine cu o lingura pentru a se uniformiza blatul.
Dam tava la frigider pana pregatim crema.
Mixam branza cu frisca si zaharul pana la omogenizare, adaugam apoi vanilia ( doar semintele ) dupa care adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptorul preincalzit cca 1 ora la foc mediu.


Este gata cand incepe sa-si schimbe culoarea.
Il lasam sa se raceasca incet in cuptor cu usa putin deschisa, pentru a nu crapa.
Intre timp pregatim caramelul:
Topim zaharul intr-un ibric, dupa care luam de pe foc si adaugam frisca, putin cate putin amestecand continuu si energic pana la omogenizare, dupa care adaugam 1/2 din unt si punem din nou pe foc pana se topeste untul si amestecam mereu sa nu se prinda. ( nu turnati toata frisca odata, pentru ca riscati sa se taie ).
Dupa ce am stins focul punem si restul de unt si omogenizam.
Amestecam continuu pana se raceste si incepe sa se ingroase.
Turnam caramelul peste cheesecake-ul racit bine.
Daca este nevoie nivelam cu o spatula sau lingura.
Ornam cu bomboane de ciocolata, optional.
Dam la rece cel putin 3 ore.







Read more >>

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)