duminică, 12 februarie 2012

Cheesecake cu caramel

De cand am vazut cheesecake-ul lui Edith am inghitit in sec, sambata l-am executat si eu, cu cateva modificari, azi va servesc si pe voi cu o feliuta virtuala.
E delicios!!!







Pentru blatul de biscuiti avem nevoie de:

  • 200 g biscuiti
  • 40 g cacao
  • 100 g unt
Pentru crema de branza:
  • 400 g crema de branza ( puteti folosi branza proaspata de vaca )
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • vanilie pastaie sau esenta de vanilie
Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frsica lichida
  • 100 g unt
Pregatim blatul astfel:
Zdrobim biscuiti la robot, dupa care ii amestecam cu cacao si cu untul topit la microunde ( bagati la 50 sec).
Punem compozitia rezultata intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, doar pe fund, apasam bine cu o lingura pentru a se uniformiza blatul.
Dam tava la frigider pana pregatim crema.
Mixam branza cu frisca si zaharul pana la omogenizare, adaugam apoi vanilia ( doar semintele ) dupa care adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptorul preincalzit cca 1 ora la foc mediu.


Este gata cand incepe sa-si schimbe culoarea.
Il lasam sa se raceasca incet in cuptor cu usa putin deschisa, pentru a nu crapa.
Intre timp pregatim caramelul:
Topim zaharul intr-un ibric, dupa care luam de pe foc si adaugam frisca, putin cate putin amestecand continuu si energic pana la omogenizare, dupa care adaugam 1/2 din unt si punem din nou pe foc pana se topeste untul si amestecam mereu sa nu se prinda. ( nu turnati toata frisca odata, pentru ca riscati sa se taie ).
Dupa ce am stins focul punem si restul de unt si omogenizam.
Amestecam continuu pana se raceste si incepe sa se ingroase.
Turnam caramelul peste cheesecake-ul racit bine.
Daca este nevoie nivelam cu o spatula sau lingura.
Ornam cu bomboane de ciocolata, optional.
Dam la rece cel putin 3 ore.







17 comentarii:

  1. Foarte bine arata! Cred ca e foarte bun cu caramel! O sapatamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Nicol, e pur sis implu delicios :D
      O saptamana frumoasa si tie!

      Ștergere
  2. Salivez cand vad asa bunatate!Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cori, asa am salivat si eu, pana mi-am facut :D :))) pup

      Ștergere
  3. Bravo...arata foarte bine si sigur gustul e pe masura aspectului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viviana, multumesc mult, ma bucur ca-ti place, te pup!

      Ștergere
  4. F bine arata ! Sigur e delicios ! :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Miha, mare dreptate ai, ma bate gandul sa mai fac ceva pentru maine cu caramel, ca asta deja s-a dus :D pup!

      Ștergere
  6. Ma bucur ca l-ai incercat, Dana :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc inca odata Edith, e absolut demential, pup!

      Ștergere
  7. Foarte fain. Ma gandesc sa il fac si eu cu dulce de leche.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, cu dulce de leche cred ca mori mancand :D :)):)) te pup!

      Ștergere
  8. M-ai dat gata! rata bestial! Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)