De cand am vazut reteta Irinei i-am pus gand rau :))
Iti multumesc tare mult draga mea pentru reteta, o voi pregatii mereu de-acum inainte si o puteti pregatii si voi daca nu sunteti fani aluatului clasic pentru pasca si mai ales daca iubiti ciocolata, trebuie sa o incercati.
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie, gazduita luna aceasta de Alina.
Pentru aluat:
- 150 g faina
- 75 g zahar pudra
- un ou
- 100 g unt/margarina
- 150 ml lapte
- pudra de vanilie
- 2 linguri cacao
- un plic praf copt
Pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 lingura faina
- 100 g stafide
- semintele de la o pastaie de vanilie
Pentru glazura:
- 1 ciocolata neagra
- 50 g unt
- 2 linguri lapte
Se mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava rotunda cu peretii detasabili, cu hartie de copt, care se unge cu putin unt si se toarna 3/4 din compozitia rezultata mai sus.
Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 12 minute.
Intre timp se pregateste crema:
Se mixeaza branza cu ouale, zaharul si vanilia, dupa care se adauga stafidele bine spalate.
Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de branza, dupa care, peste crema se pune si restul de blat.
Se da din nou la cuptor pentru cca 35-40 min, se face testul cu scobitoare ( timpul de coacere poate fi diferit in fct de fiecare cuptor).
Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit.
Cand s-a racit foarte bine se pregateste glazura:
Se pune ciocoata, untul si laptele intr-un ibric la foc mic, se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se racoreasca si sa se intareasca putin, dupa care se distribuie frumos peste pasca.
Se orneaza cu fulgi de migdale, nuca de cocos verde si bomboane ( optional).
Pfiuuu,ce bine arata!N-am facut niciodata,cred ca ar fi cazul sa incerc!Spor la retete buuuuune :*
RăspundețiȘtergereCe frumoasa este! Ma bucur Dana ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergereLumina invierii sa iti aduca sanatate, bucurii si sperante implinite.
Minunat arata,v-ati rasfatat!
RăspundețiȘtergereSper ca sarbatorile v-au gasit sanatosi!
Ce bine arata!!!! Hristos a Inviat!
RăspundețiȘtergereMinunat... e ca un tort. Cred ca-i tare buna, de retinut. Pup!
RăspundețiȘtergereDe incercat,suna si arata foarte bine!Pupici
RăspundețiȘtergereFoarte, foarte faina arata!! Cred ca-i un deliciu, nu-i asa? Pupici
RăspundețiȘtergereha, anul acesta am pregatit si eu tot pasca poloneza, reteta din p.b insa.
RăspundețiȘtergeremi-a placut foarte, foarte mult.Si tie ti-a iesit extraordinar de aratoasa
uite ca nu am incercat pana acum pasca cu ciocolata...de retinut!
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult, merita incercata, combinatia de branza cu ciocolata este dementiala, pupici
RăspundețiȘtergereCe bine ca ai scos-o la iveala! Cred ca o incerc si eu anul asta! E dementiala!
RăspundețiȘtergerePupici!