Reteta cremei am luat-o de la Andreea care face niste prajituri de-ti vine sa te infigi in calculator, doar ca am adaptat-o la gustul meu.
Multumesc dragele mele, fara voi n-ar fi iesit un asa cremsnit, de care te lingi pe degete :D
Asadar acestea fiind spuse sa trecem la reteta.
Ingrediente:
- 1 pachet foi pentru cremsnit 400 g
pentru crema:
- 500 ml lapte
- 4 oua
- 6 linguri amidon
- 150 g zahar
- vanilie pastaie sau esenta de vanilie
- 1 plic gelatina
- 200 ml frisca lichida
- 100 g zmeura ( congelata )
- 3 linguri de zahar
- 1 plic intaritor frisca
Punem laptele la incalzit.
Mixam ouale cu zaharul pana ce devine spuma, adaugam apoi amidonul si vanilia din care se pun doar semintele, omogenizam, dupa care adaugam laptele caldut, turnand in fir subtire.
Compozitia rezultata o turnam in oala in care am incalzit laptele si punem la foc mic, amestecand continuu cu telul, pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase, pana cand prinde consistenta unei budinci.
Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, adica se hidrateaza in 100 ml apa rece, timp de 1o minute, dupa care se pune la baine-marine pana cand nu se mai vede nici un cristal.
Turnam gelatina peste crema si omogenizam.
Punem o folie peste oala, pentru a nu se forma pojchita deasupra si dam la rece.
Pasam zmeura cu furculita si o amestecam cu cele 3 linguri de zahar.
Mixam frisca lichida foarte bine, peste care vom pune zmeura pasata si omogenizam, la sfarsit adaugam si intaritorul de frisca si mai mixam 2-3 minute.
Dam la rece pana cand se raceste si crema.
In crema racita bine se adauga spuma de zmeura.
Omogenizam compozitia amestecamd cu o lingura de lemn.
Asamblarea:
Peste preima foaie de cremsnit punem toata crea, nivelam usor, iar peste crema vom pune cealalta foaie ( pe care v-o recomand s-o taiati in patratele sau dreptunghiuri, pentreu a fi mai usor de taiat, eu am uitat sa fac asta, nu am avut mari probleme, insa e mult mai usor daca le taiati de la inceput).
Dam prajitura la rece 3-4 ore sau o puteti lasa chiar peste noapte daca aveti rabdare.
Se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!!!!
Compozitia rezultata o turnam in oala in care am incalzit laptele si punem la foc mic, amestecand continuu cu telul, pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase, pana cand prinde consistenta unei budinci.
Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, adica se hidrateaza in 100 ml apa rece, timp de 1o minute, dupa care se pune la baine-marine pana cand nu se mai vede nici un cristal.
Turnam gelatina peste crema si omogenizam.
Punem o folie peste oala, pentru a nu se forma pojchita deasupra si dam la rece.
Pasam zmeura cu furculita si o amestecam cu cele 3 linguri de zahar.
Mixam frisca lichida foarte bine, peste care vom pune zmeura pasata si omogenizam, la sfarsit adaugam si intaritorul de frisca si mai mixam 2-3 minute.
Dam la rece pana cand se raceste si crema.
In crema racita bine se adauga spuma de zmeura.
Omogenizam compozitia amestecamd cu o lingura de lemn.
Asamblarea:
Peste preima foaie de cremsnit punem toata crea, nivelam usor, iar peste crema vom pune cealalta foaie ( pe care v-o recomand s-o taiati in patratele sau dreptunghiuri, pentreu a fi mai usor de taiat, eu am uitat sa fac asta, nu am avut mari probleme, insa e mult mai usor daca le taiati de la inceput).
Dam prajitura la rece 3-4 ore sau o puteti lasa chiar peste noapte daca aveti rabdare.
Se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!!!!
Waw! ce minunatie ai facut aici !!! Ce mult imi place cum arata...si sant si prima:) deci ma servesc hi,hi,.
RăspundețiȘtergeremultumesc drga mea si pupici
Lia, multumesc, ma bucur ca-ti place, serveste-te cu incredere, te pup!!!
Ștergeresuperb si delicios :*
RăspundețiȘtergeremultumesc, ma bucur ca-ti place, te pup!
ȘtergereSuuuuper idee,arata fantastic si cred ca e delicios!!!
RăspundețiȘtergereFelicitari Dana!!!
Miuta, multumesc mult, ma bucur ca-ti place, a trebuit sa vad cine se ascunde sub acest id :)) te pup si te mai astept pe la mine!!!
ȘtergereSuperba!! Merge si cu capsuni , eu doar capsuni mai am in congelator!! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereAdela, multumesc, sigur ca merge, ca si la rulada turceasca pe care am adaptat-o la fel, zic ca merge si asta cu orice fruct care se paseaza ;) te pup
ȘtergereAm facut cu fructe de padure,si este buna.Imi place foarte mult cum arata asa roz.Pupici!
RăspundețiȘtergereDia, multumesc, te pup!
ȘtergereVai ce faina e...
RăspundețiȘtergeremultumesc, ma bucur ca-ti place!pup!
ȘtergereMARFA
ȘtergereFOARTE BUN MARFA LUCRU
ȘtergereCu zmeura....mmm......bunaciune de bunaciune.
RăspundețiȘtergereMedi, saru'mana, pup!
ȘtergereMey, mie imi place cremsnitul clasic, dar cu zmeura ce sa mai zic, m-a cucerit! Trimite si mie o bucatica macar :) Pup
RăspundețiȘtergereCorina, ma bucur ca-ti place, te pupacesc!
ȘtergereCe buna trebuie sa fie cu zmeura, Pup!
RăspundețiȘtergereSara, multumesc, chiar e buna tare :D pup!
ȘtergereSuperba!!! si zmeura...:-bd imi place.O seara buna:X
RăspundețiȘtergereMaria, multumesc, pup!
ȘtergereCe bine arata! Imi place foarte mult ideea de introduce fructe la aceasta crema, super!
RăspundețiȘtergerenicol, multumesc, ma bucur ca-ti place ideea, pup!
ȘtergereMmmmm delicious!
RăspundețiȘtergereVeronica, thank you, kiss!!!
ȘtergereFrumos si delicios, sunt sigura!Felicitari!
RăspundețiȘtergeremultumesc tare mult viviana, te pup!
ȘtergereCe bun trebuie sa fie***
RăspundețiȘtergereMultumesc, chiar e delicios! pupici!
ȘtergereDelicios !
RăspundețiȘtergeremultumesc mire, pup!
ȘtergereArata foarte bine!!!
RăspundețiȘtergerePupici!!!
simona, multumesc, pupici!
ȘtergereCe bunatate,seamana cu o spumoasa :P!Te pup!
RăspundețiȘtergeremultumesc mimmi, te pup!
ȘtergereCE FRUMOASA E ASA ROZ!Pupici!
RăspundețiȘtergereflory, multumesc, te pup!
ȘtergereImi place cremsnitul la nebunie. tare frumos arata !
RăspundețiȘtergereMultumesc timea, pup!
ȘtergereNorocoasa de tine cu zmeura in congelator!!!!!!!arata ,,absolut,,!!!!pup o zi frumoasa sa ai!!!!
RăspundețiȘtergereMona, multumesc, gata, asta a fost ultima punga sau cel putin asa stiu eu :))) am o vecina care are zmeura in gradina, in spatele blocului si asta vara a fost plecata lasandu-mi mie in grija zmeura, asa ca am avut eu grija de ea si mi-am bagat la lada :D ;)) te pup!
ȘtergereSuper idee! Arata bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina, te pup!
Ștergereimi place foarte mult zmeura, in combinatia asta e delicioasa!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Diana, intr-adevar in combinatia asta, ai manca non=stop :D te pup
Ștergere