vineri, 17 februarie 2012

Chec cu nutella si caramel

Dupa cum am spus, mi-a placut la nebunie cheesecake-ul cu caramel, dar s-a terminat mult prea repede :D deaceea am trantit un chec pe care l-am imbracat in caramel, ce a iesit, o sa vedeti in poze :)
Si daca tot suntem in luna iubiri sa o tinem tot in inimioare, nu?!
Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie, gazduita luna aceasta de Violeta Postolache





Pentru chec avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 pastaie de vanilie ( din care folosim doar semintele)
Pentru crema de nutella
  • 2 linguri de nutella
  • 2 linguri de lapte
  • o lingura de unt/margarina
  • 1 lingura zahar
Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
Pentru ornat:
  • 50 g nuci macinate

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.
Impartim compozitia in 2 parti egale ( procedam exact ca la checul zebra )
Pregatim crema de nutella:
Amestecam toate ingredientele si le punem pe foc, pana se omogenizeaza compozitia si o lasam la racit.
Dupa ce s-a racit, adaugam intr-una din compozitii si omogenizam.

Tapetam o forma de chec sau o tava in forma de inimioara, asa cum am facut eu, cu hartie de copt, o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii. 



Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu.

Facem testul cu scobitoarea.
timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt, scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca.




Intre timp pregatim caramelul:

Topim zaharul intr-un ibric, dupa care luam de pe foc si adaugam frisca, putin cate putin amestecand continuu si energic pana la omogenizare, dupa care adaugam 1/2 din unt si punem din nou pe foc pana se topeste untul si amestecam mereu sa nu se prinda. ( nu turnati toata frisca odata, pentru ca riscati sa se taie ).
Dupa ce am stins focul punem si restul de unt si omogenizam.
Amestecam continuu pana se raceste si incepe sa se ingroase.


Turnam caramelul peste chec si ornam cu nuci macinate.

Ps. Puteti carameliza nucile, eu abia dupa ce le-am pus m-am gandit.


38 de comentarii:

  1. O nebunieeeeeeeeee! Foarte fain a iesit ca de bun.....pot numai sa visez la el :)) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh Doamne , cum curge caramelul ala ... o nebunie

    RăspundețiȘtergere
  3. Super! Chiar cautam o reteta de chec!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur, poate e pe placul tau, te pup!

      Ștergere
  4. Arata supet bine si e foarte delicioasa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunat... prezentarea e frumoasa. Servesc si te sarut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest chec delicios este clar pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte frumos arata si sunt sigura ca la gust depaseste multe asteptari:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult pentru aprecieri, pupici!!!

      Ștergere
  8. Oau Dana , arata grozav de bine! Clar ca imi place!!! Te pup!
    Ps. Am separatat torturile de mancaruri si ma gasesti aici cu mancarurile
    http://cevabun-cevadulce.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela, multumesc, o sa te vizitez si acolo, pupici!!!

      Ștergere
  9. Sigur e o nebunie!...incerc cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viviana, multumesc, ma bucur ca vrei sa-l incerci, astept impresii, te pup!

      Ștergere
  10. Vai cat de bine arata ! Cu siguranta ca si gustul e pe masura.....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  11. Vreau si eu un mic coltz din inimioara ta,pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nadina, draga mea cu mare placere iti dau, nu numai un coltz, te pup cu drag!!!

      Ștergere
  12. Imi place mult checul cu caramel :D am sa fac si eu cu reteta ta de caramel :*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marina, ma bucur ca-ti place, te pup si sa ai spor :*

      Ștergere
    2. Am facut azi reteta mea de chec,dar cu caramelul tau si a iesit bun bun bun :) imi place
      pupici :*:*:*

      Ștergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)