eram tare curioasa care este diferenta dintre pizza si foccacia, pentru ca in viziunea mea, erau una si aceasi :D... acum cand am facut si foccacia pot spune ca sunt tot pe acolo, e foarte buna, insa tot pizza prefer :D :)):))
Ingrediente
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 250 ml apa calduta
- 2 linguri de ulei de masline
- un praf de sare
- 1 lingurita de zahar
- cascaval ras
- branza de vaca rasa
- cimbru uscat
- busuioc uscat
- 2 linguri de ulei de masline
- ketchup sau pasta de rosii
Mod de preparare
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.
Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.
Lasam aluatul la crescut o ora.
Dupa ce a crescut il impartim in 2, intindem fiecare parte cu mana direct in tava unsa cu ulei si mai lasam sa creasca cat pregatim toping-ul.
Inaite de a pune toping-ul, facem niste adancituri in aluat, apoi amestecam ueiul cu ketchup, cimbru si busuioc ( astea le punem in functie de gustul fiecaruia) si turnam peste aluat, il intindem cu o lingura peste tot, apoi punem cascavalul si branza rasa si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos la foc mediu.
Se serveste calda.
Thank you for visiting!
RăspundețiȘtergere