din ingredientele de mai jos mi-au iesit 2 prajituri
Ingrediente
pt blat:
- 5 oua
- 10 linguri de zahar
- 1 praf de copt
- 3 linguri de cacao
- esenta de rom
- ~ 200 g faina
- 200 ml lapte
- 5 linguri de ulei
- pentru crema:
- 500 ml frisca lichida
- 3 linguri de miere
- 1 plic gelatina
- piersici din compot
- 2 ciocolate cu lapte
- 250 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc mic.
Dupa ce s-a copt il lasam la racit dupa care il taiem in 2 parti egale.
Insiropam blatul foarte putin, dupa care pregatim crema:
Mixam fisca, adaugam mierea si omogenizam comopozitia.
Taiem piersicile cubulete le lasam la scrus si le punem peste frisca.
Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet dupa care o turnam in fir subtire peste frisca si omogenizam compozitia..
Punem jumatate de crema peste primul blat si jumatate peste celalalt.
Pregatim glazura oglinda:
Topim ciocolata impreuna cu frisca, dupa care o amestecam cu gelatina facuta conform instructiunilor de pe pachetsi o lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea.
Cand incepe sa se intareasca o turnam peste crema.
Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc mic.
Dupa ce s-a copt il lasam la racit dupa care il taiem in 2 parti egale.
Insiropam blatul foarte putin, dupa care pregatim crema:
Mixam fisca, adaugam mierea si omogenizam comopozitia.
Taiem piersicile cubulete le lasam la scrus si le punem peste frisca.
Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet dupa care o turnam in fir subtire peste frisca si omogenizam compozitia..
Punem jumatate de crema peste primul blat si jumatate peste celalalt.
Pregatim glazura oglinda:
Topim ciocolata impreuna cu frisca, dupa care o amestecam cu gelatina facuta conform instructiunilor de pe pachetsi o lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea.
Cand incepe sa se intareasca o turnam peste crema.
Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii.
Waw! cat de bine arata...yumi,yumi.
RăspundețiȘtergeretare faina e...ptr wekeend o fac si eu
RăspundețiȘtergerelia multumesc mult, te pup :*
RăspundețiȘtergeremichelle ma bucur ca-ti place, abia astept sa-mi spui cum a iesit.....in frisca am vrut sa bag si un iaurt de piersici, dar am uitat :D am facut-o pe repezeala si cu ce am avut la indemana, insa poti jongla un pic...data viitoare o s-o fac cu capsuni, dar astept sa iasa cele de la noi sau macar sa gasesc unele mai gustoase, cred ca iese super cu capsuni...:D
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, imi place mult ideea! Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Nicol, pupici!
ȘtergereSuper frumos arata! si e buna, buna!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea, pupici!
Ștergerece bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Gaby, pupici!
Ștergere