V-o recomand cu incredere si mare drag.
Ingrediente:
pentru blat:
- 3 oua
- 14 linguri de zahar
- 14 linguri de lapte
- 14 linguri de ulei
- 18 linguri de faina
- 1 praf de copt
- vanilie
pentru umplutura:
- 1 kg mere
- 4 linguri zahar
- 50 g unt/margarina
- scortisoara dupa gust
pentru bezea:
- 4 albusuri
- o cana de zahar
- un praf de sare
- vanilie
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare.
Punem merele rase intr-o craticioara, adaugam zaharul, untul si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.
Ungem tava de la cuptor cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam compozitia rezultata in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute, nu trebuie sa se coaca foarte bine, ci atat cat sa putem pune merele calite.
Intre timp facem bezeaua asa:
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste si devine o spuma densa, lipicioasa, iar la sfarsit adaugam vanilia.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste si devine o spuma densa, lipicioasa, iar la sfarsit adaugam vanilia.
Scoatem tava din cuptor, punem merele calite peste blat, iar peste mere punem bezeaua.
Dam din nou tava la cuptor, la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, cca. 40 de minute, pentru a se intari bezeaua si a se usca incet.
Prajitura se taie cand s-a racit foarte bine.
Delicioasa !
RăspundețiȘtergerePup!
Multumesc Mimmi, te pup :*
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult genul asta de prajitura, e foarte permisiva, (se pot folosi fructe sau branza dulce)si rezultatul e aspectos si foarte gustos!
RăspundețiȘtergereNico, ma bucur ca-ti place, intr-adevar poti jongla cu umplutura...iar rezultatul sigur e unul placut, te pup :*
RăspundețiȘtergereBuuunnnn... vreau si eu!!!...
RăspundețiȘtergereImi place la nebunie prajitura asta!
RăspundețiȘtergereMancaruri si prajituri minunate, fotografii deosebite... Mi-am permis sa-ti dedic un premiu pe care il gasesti pe blogul meu. Felicitari!
RăspundețiȘtergereGrozavie mare cu prajitura asta! Poti sa-ti faci de cap cum vrei si tot te incanta cu gustul si infatisarea ei! pupici
RăspundețiȘtergereFelis, multumesc, te servesc cu mare drag, te pup :*
RăspundețiȘtergereSylvia, iti multumesc tare tare mult pentru aprecieri si premiu, te pup dulce :*
RăspundețiȘtergereHaplea, multumesc, ma bucur ca-ti place, o zi faina sa ai!!!
RăspundețiȘtergereAntonia, exact asa este, te pup draga mea :*
RăspundețiȘtergereO combinatie minunata.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Medi, multumesc.
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Te pup!
Si eu fac ceva de genul asta, este pur si simplu delicioasa!!!
RăspundețiȘtergereDana, asa este, te pup :*
RăspundețiȘtergereDe mult mi-e pofta pe o praji cu mere, iar cu bezea cred ca este o nebunie!
RăspundețiȘtergerePupici
Te servesc eu cu mare drag, mai am vreo 2 portii, chiar e tare buna cu bezea, te pup :*
RăspundețiȘtergere