- 6 oua
- 27 linguri de zahar
- 27 linguri de ulei
- 27 linguri de lapte
- 36 linguri de faina
- 1 praf de copt
pentru umplutura:
- 1 kg de mere
- 3 gutui
- 1 cana de zahar
- scortisoara
- 100 g unt
- zahar pudra
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)
Curatam merele si gutuiele de coaja si le dam pe razatoare.
Punem merele si gutuiele rase intr-o craticioara, adaugam zaharul, untul si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.
Ungem tava de la cuptor cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute, nu trebuie sa se coaca foarte bine, ci atat cat sa putem pune merele si gutuiele calite.
Dupa ce punem merele calite , turnam si cealalta jumatate de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Introducem din nou tava la cuptor inca 30 - 40 de minute la foc mic.
Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine.
Pudram cu zahar pudra.
Delicioasa prajitura ta,si setul este tare frumos.Te pup!
RăspundețiȘtergeremultumesc mult Dia, te pup :*
RăspundețiȘtergereCred ca e asa aromata!! Imi place ca e pufoasa. Mi-ai facut pofta de prajitura cu mere...
RăspundețiȘtergereMultumesc ca ai dat curs invitatiei!
Alexandrina, multumesc tare mult, placerea este de partea mea, te pup :*
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatia mere si gutui. Cred ca a are o aroma deosebita prajitura ta si arata foarte bine. O incerc si eu.
RăspundețiȘtergereVali, multumesc mult pentru aprecieri si ma bucur ca vrei sa o incerci, te pup si te astept cu impresii.
RăspundețiȘtergere2 in 1!Adica de doua ori buna!Pup harnicuto!
RăspundețiȘtergereTeo ce simpatica esti, te pup dulce :*
RăspundețiȘtergereCred ca ceva de genul asta voi face si eu curand. Felicitari pentru noua "fata" a blogului, este mult mai frumoasa!
RăspundețiȘtergerecristina, ms mult, te pup :*
RăspundețiȘtergere