Azi nu prea am avut chef de nimic, insa am apucat sa scot niste albusuri din congelator...si cum s-au dezgetat fara sa ma intrebe, a trebuit sa fac ceva cu ele...asa ca am improvizat repejor ceva usor, rapid si pe langa toate astea, am avut timp si de cateva partide de rummy cat a stat la cuptor...si ca sa ma laud i-am batut mar :)):))
Zic eu ca este perfecta pentru maine, ca tot este 1 Mai si merge foarte bine la gratar, dar si pentru dimineata la o cafea sau o cana cu lapte .
Dar pana una alta, sa trecem la treaba :D
Ingredientele vi le spun cu aproximatie, pentru ca eu am facut-o la ochii.
- 6 albusuri
- 250 g zahar
- 2 pahare de faina
- 100 ml lapte
- 2 linguri de ulei
- vanilie
- 3 linguri de mac
- 2-3 liguri de cacao
- o lingurita esenta de rom
- un praf de sare
- un praf de copt
Se bat albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa lipicioasa.
Se adauga apoi uleiul, laptele, faina praful de copt si vanilia dupa care se omogenizeaza, daca vi se pare prea groasa se mai adauga lapte, respectiv faina, daca iese prea subtire ( trebuie sa iasa ca si consistenta unui padispan). la sfarsit se adauga si macul si se amesteca usor.
Oprim 2 linguri din compozitie, in care se baga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.
Intr-o tava cu diametru de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt se pune din compozitie astfel: o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.
Se da tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc mic.
Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.
Nu va creste foarte inalta, daca vreti sa creasca mai mult o puteti pune intr-o tava mai mica, sau chiar de chec.
Deasupra se poate pudra cu zahar sau se poate pune o glazura de ciocolata, dupa preferinte...eu am lasat-o asa pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit deasupra, insa sunt convinsa ca ar fi fost si mai buna cu o glazura de ciocolata :)
Arata superb!!Cred ca e cea mai frumoasa prajitura pe care am vazut-o pana acum. Are un mare impact vizual :) Clar o voi incerca si eu, macar sa ma satur de privit :))
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Monica, te pup!
ȘtergereWow... super efect!... Felicitari!!!
RăspundețiȘtergereFelis, multumesc, pup!
ȘtergereSuper arata.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc , pup!
ȘtergereTare bine arata , super ideea ta !
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, pup!
ȘtergereAdor macul! Trebuie sa o incerc!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca vrei sa o incerci :) pup
Ștergerefoarte bine arata
Ștergerece bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc, pup!
ȘtergereE superba ca aspect si mai mult ca sigur tare buna la gust.Iar modul de a fotografia prajitura i-a dat clasa.SUPREB!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult doamna Veronica, va pup!
ȘtergereArata foarte fain , sotul meu ar "rupe" tava :) O voi incerca si eu .
RăspundețiȘtergereMultumesc, si al meu e la fel, pup :*
ȘtergereSuperba atat prezentarea cat si prajitura:)!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, pup!
ȘtergereArata super super bine! :)
RăspundețiȘtergereSi bineinteles si prezentarea este deosebita, pup!
Multumesc mult, te pup
ȘtergereEste absolut superba prajitura. si taaare delicioasa. am facut-o in forma de chec si a durat un pic mai mult coacerea (40-45 min). am facut senzatii cu ea acasa si la servici ;)
RăspundețiȘtergereAncuta, ma bucur tare mult ca ai incercat-o si ca ti-a placut, te pup!!!!
ȘtergereFoarte interesanta reteta, dar cum se poate modifica pentru a include in blat si cocos(se poate inlocui mare parte din faina/ intrebarea mea nu are rost deoarece vorbesc despre o cu totul alta reteta-una noua)? Multumesc de raspuns.
RăspundețiȘtergereGabrielle, eu zic ca poti incerca, rau nu are ce sa iasa pana la urma, inlocuiesti 1 pahar de faina cu 100 g nuca de cocos...imi place ideea si o s-o pun si eu in practica ;) Te pup!
ȘtergereO prajitura excelenta. Azi punem in practica reteta! Multumim pentru ca ai impartasit-o :)
RăspundețiȘtergereWeekend frumos!