luni, 30 aprilie 2012

Prajitura Zebra cu mac

De ce zebra cu mac?! pentru ca asa mi-a venit :D
Azi nu prea am avut chef de nimic, insa am apucat sa scot niste albusuri din congelator...si cum s-au dezgetat fara sa ma intrebe, a trebuit sa fac ceva cu ele...asa ca am improvizat repejor ceva usor, rapid si pe langa toate astea, am avut timp si de cateva partide de rummy cat a stat la cuptor...si ca sa ma laud i-am batut mar :)):))
Zic eu ca este perfecta pentru maine, ca tot este 1 Mai si merge foarte bine la gratar, dar si pentru dimineata la o cafea sau o cana cu lapte .
Dar pana una alta, sa trecem la treaba :D


Ingredientele vi le spun cu aproximatie, pentru ca eu am facut-o la ochii.
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 2 pahare de faina
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de ulei
  • vanilie
  • 3 linguri de mac
  • 2-3 liguri de cacao
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • un praf de copt
Se bat albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa lipicioasa.
Se adauga apoi uleiul, laptele, faina praful de copt si vanilia dupa care se omogenizeaza, daca vi se pare prea groasa se mai adauga lapte, respectiv faina, daca iese prea subtire ( trebuie sa iasa ca si consistenta unui padispan). la sfarsit se adauga si macul si se amesteca usor.
Oprim 2 linguri din compozitie, in care se baga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.
Intr-o tava cu diametru de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt se pune din compozitie astfel: o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.




Se da tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de  minute la foc mic.
Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.
Nu va creste foarte inalta, daca vreti sa creasca mai mult o puteti pune intr-o tava mai mica, sau chiar de chec.
Deasupra se poate pudra cu zahar sau se poate pune o glazura de ciocolata, dupa preferinte...eu am lasat-o asa pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit deasupra, insa sunt convinsa ca ar fi fost si mai buna cu o glazura de ciocolata :)






26 de comentarii:

  1. Arata superb!!Cred ca e cea mai frumoasa prajitura pe care am vazut-o pana acum. Are un mare impact vizual :) Clar o voi incerca si eu, macar sa ma satur de privit :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow... super efect!... Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bine arata , super ideea ta !

    RăspundețiȘtergere
  4. E superba ca aspect si mai mult ca sigur tare buna la gust.Iar modul de a fotografia prajitura i-a dat clasa.SUPREB!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte fain , sotul meu ar "rupe" tava :) O voi incerca si eu .

    RăspundețiȘtergere
  6. Superba atat prezentarea cat si prajitura:)!!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata super super bine! :)
    Si bineinteles si prezentarea este deosebita, pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Este absolut superba prajitura. si taaare delicioasa. am facut-o in forma de chec si a durat un pic mai mult coacerea (40-45 min). am facut senzatii cu ea acasa si la servici ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ancuta, ma bucur tare mult ca ai incercat-o si ca ti-a placut, te pup!!!!

      Ștergere
  9. Foarte interesanta reteta, dar cum se poate modifica pentru a include in blat si cocos(se poate inlocui mare parte din faina/ intrebarea mea nu are rost deoarece vorbesc despre o cu totul alta reteta-una noua)? Multumesc de raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabrielle, eu zic ca poti incerca, rau nu are ce sa iasa pana la urma, inlocuiesti 1 pahar de faina cu 100 g nuca de cocos...imi place ideea si o s-o pun si eu in practica ;) Te pup!

      Ștergere
  10. O prajitura excelenta. Azi punem in practica reteta! Multumim pentru ca ai impartasit-o :)
    Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)