duminică, 2 ianuarie 2011

Salata boeuf festiva



festina pentru ca am facut-o pentru noaptea dintre ani si am ales sa o ornez asa si este putin diferita de reteta cu care eram eu obisnuita.

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 bucati piept de pui
  • o cutie mica mazare bonduelle
  • maioneza ( facuta din 2 galbenusuri, 2 lingurite mustar si 250 ml ulei)
  • 1/2 borcan gogosari
  • 1/2 castraveti murati
  • 4 oua fierte
  • masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam cartofiisi morcovii si ii punem la fiert in coaja.
Separat vom pune si ouale la fiert, nu cele pentru maioneza, ci cele pe care le vom baga in salata.
Intr-o alta oala vom pune pieptul de pui la fiert, impreuna cu telina, iar apa in care au fiert o vom pastra si vom face o supita.
Se taie gogosarii si castravetii in cubulete mici si se lasa la scurs.
Dupa ce au fiert cartofii, morcovii si telina, le lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja, dupa care le taiem cubulete mici.
La fel procedam si cu pietul de pui si ouale fierte.
Amestecam usor toate ingredientele, condimentam cu sare si piper.
La sfarsit vom incorpora maioneza.
Dupa ce s-a obtinut o compozitie uniforma aceasta se pune pe un platou si se imbraca cu maioneza si se decoreaza in forma de ceas.


6 comentarii:

  1. MULTUMESC BIANCA, LA MULTI ANI!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult cum arata!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. la multi ani danutza, multumesc:*

    RăspundețiȘtergere
  4. a iesit bine si imi place ideea cu ceasul, bravo..un moment frumos si gustos ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Aurica, ma bucur ca-ti place ideea, te pup :*

      Ștergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)