sâmbătă, 10 decembrie 2011

Rulada turceasca





Anul trecut, am facut pentru prima oara aceasta rulada si mi-a placut enorm, azi am repetat-o, numai ca i-am schimbat putin infatisarea si gustul, fiind in prag de sarbatoare m-am gandit sa-i dau o alta culoare si ce culoare puteam sa-i dau alta decat rosu, asa ca Mosule, noi te asteptam.
Reteta o am de la gaby careia ii multumesc inca odata pentru aceasta minunata rulada, pare putin complicat la prima vedere, insa daca cititi cu atentie modul de pregatire o faci cat ai clipii :D
Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Diva Hair in categoria Retete dulciuri, concurs sponsorizat de Dmail: Idei utile, cadouri originale.


  • 800 ml lapte
  • 1 pahar de zahar tos
  • 1 pahar faina
  • 50 de gr. de unt
  • esenta de vanilie
  • 100 g zmeura congelata
  • colorant rosu
  • 100 gr. de nuca de cocos
  • 100 grame nuca macinata
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida

Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert.
Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase.
Zmeura o pasam cu fruculita si o adaugam peste amestecul de faina si lapte, optional se pune colorant rosu.
Cand laptele a inceput sa fiarba turnam amestecul rezultat mai sus, in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, trebuie sa iasa ca o budinca.
Luam oala de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie, dupa care lasam sa se racoreasca.
In tava de la aragaz punem un strat de nuca de cocos, peste care vom pune cu lingura din crema, nivelam cu atentie pentru anu strica stratul de cocos, dam la rece 30 de minute.
Mixam frisca foarte bine, iar la sfarsit vom pune si intaritorul.
Caramelizam cele 4 linguri de zahar, peste care vom pune nucile maruntite, apoi le scoatem pe o hartie de copt si lasam sa se raceasca si sa se intareasca, dupa care le spargem cu ciocanul de snitele sau la robot.
Peste stratul de crema punem frisca, iar peste frisca nucile caramelizate.


Dam din nou la rece pentru 1 - 2 ore cel putin.
Taiem fasii subtiri cu un cutit dat prin apa rece ( pe latimea tavii), pe care le vom rula ajutandu-ne de o furculita si de degete, astfel formand ruladele.



Ale mele s-au crapat putin, din cauza ca le-am taiat putin mai groase, ca sa simt cand mananc :D
Incercati-le si o sa-mi dati dreptate, manaci si nu te poti oprii.





36 de comentarii:

  1. Super reteta! Imi plac tare mult ruladele tale, chiar arata de sarbatoare!! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Danutza, multumesc mult!!!
    Te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos a iesit!!! perfectã de sãrbãtori:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata, imi place asa rosie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata bine rulada, suna bine si zmeura, ce consistenta are? pufoasa gelatinoasa? sunt curioasa daca este asemanatoare cu o rulada arabeasca cu nuci pe care am mancat-o. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ramona, multumesc frumos, asa am zis si eu, merge de sarbatori asa colorata :d pup :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Liana, multumesc mult...si mie imi place, am senzatia ca deja a venit Craciunul :) pup :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Mihaela, are consistenta unei budinci, e foarte cremoasa, nu stiu cum este rulada arabeasca ca sa pot compara... te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  9. cristina, multumesc tare mult, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Superba rulada asta! Bafta si imi place mult hainele noi. De poze sa nu mai spun. Pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Adina, multumesc tare mult, ma bucur ca-ti place, cat despre poze, mi-am luat si eu un aparat, nu ceva prea performant, ca nu ma tine buzunarul, din pacate, insa decat camera telefonului e de 100 de ori mai bun noul meu aparat, cu care sper sa fac poze bunicele, inca il cercetz sa-i aflu toate setarile, trebuie sa ne imprietenim nitel :) te pup dulce si pe maruntele :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Doamne ce frumusica este si nici nu pare grea de facut!Excelent arata cu alb si rosu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Teo, multumesc tare mult, intr-adevar nu e deloc greu de facut si unde mai pui ca e atat de buna, eu nu ma pot oprii din mancat, sincer vorbesc, incearc-o si o sa-mi dai dreptate, pup :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga mea,vad ca esti specialista in rulade si te felicit;imi plac foarte mult,cu o asa rulada pe masa chiar simti ca e sarbatoare!

    RăspundețiȘtergere
  15. Saru'mana Doamna Lulu, ma bucur ca va place, va pup si va doresc o seara frumoasa :*

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumoase tare.Asa cum il intampini tu pe Mos,sigur o sa fie foarte fericit,Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  17. Dia, ms frumos, sper sa fie fericit si sa-i plca si lui, o s-o repet din nou de Craciun, doar ca o s-o fac cu ciocolata, pentru ca Andu meu nu prea s-a atins de ea, el e ciocolatosul lui mama si trebuie sa o fac si pe placul lui, pupicei :*

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte bine arata, iar de buna stiu ca este ptr ca am incercat-o! Pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Ms corina, stiu ca ai incercat-o ;) te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Asa rulada frumos colorata nu am vazut , e perfecta ptr Craciun !!

    RăspundețiȘtergere
  21. wow!! ce frumoasa ce rulada!!arata super!!

    RăspundețiȘtergere
  22. cati, iti multumesc, ma bucur ca-ti place, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte aratoasa! Arata fantastic!

    RăspundețiȘtergere
  24. maya, multumesc tare mult, ma bucur ca-ti place, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumesc frumos, ma bucur ca-ti place!!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce bine arata! Si felicitari pentru noul aparat! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  27. Antonia, multumesc tare mult, trebuia sa-mi iau si eu un aparat, ma faceam de ras cu pozele facute cu telefonul :(..nu o sa reusesc eu sa fac nici cu aparatul asta poze prea stralucite, dar macar acolo cat de cat, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  28. am facut si eu azi reteta de rulada turceasca dar cu cacao.foarte buna(mai ales daca a fost cu crema de cacao).mi-a placut foarte mult mai ales dupa ce a stat in frigider mai mult a fost super.ms pt reteta si ast si alte retete la fel de bune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult Mihaela pentru aprecieri, ma bucur ca ti-a placut, te pup :*

      Ștergere
  29. E fermecator de apetisanta!
    Chiar nu stiu cum ca nu am vazut-o pina acum,,,,
    Te tzuc Dana !

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)