miercuri, 9 martie 2011

Prajitura cu ciocolata


Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • o ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc, o lasam pana se topeste oprim focul si o lasam la racit.

Separam albusurile de galbenusuri, le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam uleiul si laptele. Punem crema de galbenusuri peste albusul batut spuma si omogenizam compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si o turnam peste compozitie, amestecand usor cu miscari circulare de jos in sus. La sfarsit punem esenta de vanilie
Tapetam forma cu hartie de copt, dupa care turnam compozitia in ea. Deasupra vom pune ciocolata topita si cu furculita o imprastiem cu miscari circulare prin toata tava. Dam la cuptorul preincalzit 30-35 de minute la foc mic. Verificam facand testul cu scobitoarea.
Dupa ce se raceste scoatem usor din forma si-l rasturnam peste un platou si o taiem.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)