miercuri, 27 aprilie 2011

chec pufos




Ingrediente

  • 5 oua
  • 2 cani de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • cacao ( pentru efectul marmorat)

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.
Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam 3 sferturi din compozitie, restul compozitie o amestecam cu cacao si esenta de rom si o turnam deasupra, iar cu ajutorul unei furculite prin miscari circulare o imprastiem prin toata tava.
Dam la cuptor la foc mic 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea.


3 comentarii:

  1. Multumesc pentru aceasta reteta, in minutele urmatoare voi incerca si eu checul si sper sa-mi iasa pufos

    RăspundețiȘtergere
  2. @chec pufos ma bucur ca o sa incerci, astept sa-mi spui daca ti-a iesit pufos :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dana checul a iesit delicios si foarte pufos ! Merci inca o data pentru reteta !!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)