sâmbătă, 23 aprilie 2011

tort iepurila




Fie ca bucuria Invierii Domnului sa va aduca in suflet Liniste si Pace si Fericirea de a petrece aceste clipe magice cu cei dragi.Paste fericit tuturor!!!!

Ingrediente

pt blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de ulei
pentru crema alba:
  • 1 plic crema de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri de frisca batuta
  • 1 plic gelatina
pentru crmea de ciocolata:
  • 250 g finetti cu alune
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri risca batuta
pentru decor:
  • frisca
  • bomboane
  • nuca de cocos verde
  • creioane de la Dr Oetcher

Mod de preparare

Pregatim blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa careadaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie.
Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia rezultata in ea si dam la cuptorul preincalzit cca 20 de minute.
Dupa ce s-a copt il scoatem si-l lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2.
Unul din blaturi il vom folosii pentru cap, iar unul, pentru urechi si papion pe care il vom decupa cu ajutorul unei farurii pe care o intoarcem cu gura in jos si apasam cu putere pentru a forma urechiile ( vezi foto ), iar papionul se formeaza singur dupa decuparea celeilate urechi.
Il asamblam, punem crema de lamaie, pe care am facut-o conform instructiunilor de pe pachet, apoi o amestecam cu frisca si cu gelatina facuta conform instructiunilor de pe pachet.
Peste crema de lamaie vom pune crema de ciocolata pe care am facut-o in felul urmator: am mixat finetti cu lapetele, apoi am adaugat frisca si gelatina si am dat la rece 5 minute.
Deasupra ornam cu frisca.








4 comentarii:

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)