Daca nu va plac visinele sau nu aveti le puteti inlocui cu ce vreti.
Puteti folosi fructe congelate sau proaspete.
Ingrediente:
- 6 oua
- 12 linguri de zahar
- 12 linguri de lapte
- 300 g faina
- 1 praf de copt
- esenta vanilie
- 2 linguri cacao
- visine congelate
- un praf de sare
- 6 linguri ulei
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.
Oprim 4 linguri din aceasta compozitie, in care vom pune cacaoa iar restul il turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Vom pune si compozitia maro ( cea in care am pus cacao ) deasupra si cu ajutorul unei fruculite o imprastiem cu miscari circulare, prin toata tava.
Peste punem visinele ( fara sambure, bineinteles ) si dam la cuptorul preincalzit app. 30 min la foc mediu.
Se face testul cu scobitoarea, pentru a vedea daca este coapta.
Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca, dupa care se taie dupa prferinte.
Se poate pudra cu zahar .
Atat de simplu si atat de bun , ador prajiturile de genul asta.
RăspundețiȘtergereCe oua,ce culoare,ce gust !:)
RăspundețiȘtergereAm copiat linkul si am trecut-o pe liste !
simplu,gustos,aratos!
RăspundețiȘtergere