Este foarte important ca atunci cand avem icre proaspete sa le punem la frigider cu sare si putin ulei, pentru cel putin 24 de ore.
Ingrediente:
- 2-3 linguri de icre
- ~ 200 ml ulei
- ~ 150 gris
- zeama de la 1/2 lamaie
- 100 ml apa minerala poate fi si plata, insa cu apa minerala ies mai pufoase si se inmultutesc considerabil
- 1-2 cepe ( dupa preferinta )
- sare
- piper
Pentru inceput se pune grisul la fiert. Dupa ce este gata se da la racit ( trebuie sa iasa o consistenta solida, sa se raceasca foarte bine, astfel riscati ca icrele sa se taie )
Icrele se freaca cu ulei, exact ca la maioneza, putin cate putin, pana incepe sa se lege, sa-si schimbe culoarea si sa se ingroase, se adauga din gris cu lingura, alternand cu apa minerala, zeama de lamaie, se continua cu ulei si tot asa pana la sfarsit.
Veti observa cum isi schimba culoarea si textura, se vor albii si vor creste considerabil .
La sfarsit se adauga piper, sare daca mai este nevoie si ceapa tocata marunt.
Se serveste cu pofta atat dimineata, la pranz sau la o masa festiva ca si aperitiv.
Daca icrele se taie, puneti intr-un castron un galbenus de ou si amestecati cu o lingura de lemn, luati din compozitia taiata putin cate putin si amestecati cu galbenusul pana ce s-a legat toata compozitia ( nu puneti tot odata )
Daca nu aveti gris puteti pune paine inmuiata in apa sau lapte stoarsa bine.
Intr-adevar cele mai bune icre sunt acestea facute in casa....! Sti macar, ce mananci.
RăspundețiȘtergereChiar ieri am facut si eu, cu icre de crap dar in loc de gris pun cartof fiert , racit si zdrobit cu furculita.
Bun de tot...!
Te tzuc Dana !
Cu cartofi n-am facut niciodata, azi am mai auzit pe cineva ca pune cartof, o sa incerc si eu data viitoare, te pup :*
Ștergere