sâmbătă, 28 iunie 2014

Compot de caise

Pe langa gustul minunat si parfumul pe care ni-l ofera caisele, acestea au un beneficiu
 major pentru sanatatea noastra.
Caisele consumate in stare proaspata contin nenumarate vitamine si minerale.
Li se mai spune si fructele zeilor.
Compoturile facute in  casa sunt cele mai apreciate, pentru faptul ca nu contin conservanti.


  • Se spala caisele;
  •  Se desfac in doua si se scot samburii;
  • Intr-un borcan de 800 ml se aseaza jumatatiile de caise, care nu trebuie sa fie foarte coapte;
  • In fiecare borcan se pun 2-3 linguri de zahar ( in functie cate de dulci/acre sunt caisele ) ;

  • Se completeaza cu apa, lasand cam  2 degete pana la gura borcanului.

  • Se capseaza fiecare borcan;
  • Intr-o oala mai incapatoare, in care s-a pus un prosop de bucatarie, se aseaza borcanele, unul langa altul.
  • Se pune apa in oala ( indicat ar fi ca apa sa fie la nivelul fructelor );
  • Se lasa pe foc 20 de minute din momentul in care a dat in fiert.
  • Dupa sterilizare, borcanele se scot din apa si se invelesc intr-un prosop mai mare sau o patura, pana a 2 a zi.
  • Se pastreaza la loc racoros, ferite de lumina si caldura.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)