joi, 19 decembrie 2013

Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar


O fripturica delicioasa, cu siguranta o sa va lingeti degetelele :D, pentru ca la cat este de bun acest sos, nu veti mai folosi furculita si veti apela direct la degete :)
Va recomand aceasta friptura pentru masa de Craciun, nu o sa regretati.


Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 4 linguri mustar dulce
  • 4 linguri bulion
  • 4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 pahare apa
  • 50 ml vin
Pulpa de porc se spala, se taie felii de grosimea unui deget ( nu taiati degetul felii :D ci carnea ).
Din mustar, bulion, ulei sare, piper si cimbru se face un sos, amestecandu-se toate ingredientele intr-un bol.
Feliile de carne se pun in acest sos/dresing si se lasa cel putin o ora la marinat, de preferat la frigider sau intr-un loc racoros.
Se aseaza carnea intr-o tava, peste care se toarna sosul ramas, apa cat sa acopere carnea ( ~ 2 pahare, daca nu este de ajuns mai puneti ).
Se da la cuptorul preincalzit cca. 1 ora.
Se verifica din cand in cand, si se stropeste cu jiul din tava ( jiu = sosul ) .
Daca este nevoie se intoarce pe cealalta  parte.
Cand carnea este aproape gata stropim cu vin.
Mai lasam 5- 10 minute si scoatem tava din cuptor.
Se serveste alaturi de orice doriti.
Pofta buna!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)