Nu avem nevoie de cuptor, este perfecta pentru zilele calduroase.
Se poate lasa simpla, sau se poate face cu banane, fructe de padure, etc.
Eu am facut-o cu banane si coacaze rosii.
Sursa
Ingrediente:
- 500 g biscuiti
- 200 ml lapte
- 5 linguri de zahar pudra
- 100 g ciocolata amaruie
- esenta de rom
- 1 pachet de unt - 200 g
- 5 linguri de zahar pudra
- 200 g nuca de cocos
- fructe ( banane si coacaze )
Se dau biscuitii prin robot, daca nu aveti robot, puteti pisa biscuitii cu ajutorul unui ciocan de snitele sau cu furculita.
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si ciocolata rupta cubulete. Cande se ia de pe foc se adauga esenta de rom.
Laptele se adauga peste biscuitii pisati si se omogenizeaza compozitia.
Va iesiiiiiiiiiii o compozitie legata.
Intre timp pregatim crema:
Se spumeaza untul care a fost tinut la temperatura camerei, cu zaharul pudra.
Apoi se adauga nuca de cocos.
Asamblare:
Se imparte compozitia in 2 parti egale.
Avem nevoie de folie alimentara peste care se pune o parte din compozitie, se intinde cu grija ( sfatul meu este sa va folositi de maini, se intinde foarte bine, daca folositi cutit sau altceva riscati sa se rupa).
Dupa ce am intins blatul de biscuite, vom pune si jumatate din crema, peste care se va pune optional fructele. Se ruleaza cu grija, ajutandu-ne de folie.
La capete se va rasucii folia ( ca la salamul de biscuite )
La fel se procedeaza si cu cealalta jumatate.
Se da la rece cel putin 2-3 ore.
Se proportioneaza in feli.
Pofta buna!!!!
Stiu rulada asta. Este grozava. Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte faina si prezentarea de vis.
RăspundețiȘtergere