Ingrediente:
- 3-4 vinete
- o ceapa
pentru maioneza:
- 1 galbenus de ou crud
- 2-3 lingurite de mustar
- cca 200 ml ulei sare
- zeama de lamaie
Mai intai se coc vinetele: fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz, fie la gratar. Eu prefer sa fac vinetele la focul de gratar insa cum nu de fiecare pot face gratar, le coc pe ochiul de la aragaz.
Vinetele coapte se curata de coaja si se lasa la scurs cca. 30 min..
Intr-un bol se freaca galbenusul de ou cu 2-3 lingurite de mustar si un praf de sare.
Se adauga uleiul, turnand putin cate putin, amestecand mereu pana la omogenizare.
In momentul in care maioneza se ingroasa punem cateva picaturi de zeama de lamaie ( pe langa fa[tul ca se albeste, ii mai ia din greata )
Maioneza se toarna peste vinetele tocate, se adauga si ceapa si se amesteca bine.
Se condimenteaza cu sare dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu