luni, 11 ianuarie 2010

sarmalute



ingrediente:
- 500 gr carne tocata ( porc, vita, pui, curcan)
- 2 verze mari
- orez
- 4 cepe
- 1 ciolan afumat
- bucatele de slanina afumata
- sare, piper, boia dulce,cimbru, oregano, vegeta
- bulion

se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul
Separat se taie ciolanul bucati, la fel se procedeaza si cu slanina afumata, se taie bucatele subtiri,taiem si cepele, marunt marunt si le calim in ulei, intr-o cratita, peste care adaugam orezul spalat bine, conimentele, le lasam putin pe foc, dupa care le dam jos si adaugam si carnea si amestecam bine si trecem la infasurat sarmalele.
pe fundul cratitei punem varza taiata marunt, si cate un strat de sarmalute, dupa fiecare strat de sarmale, punem bucatile de ciolan afumat si slaninuta, turnam peste sarmalute apa amestecata cu bulion, pana cand sarmalele sunt acoperite bine. Deasupra punem varza tocata si cateva frunze de varza intregi.Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.

2 comentarii:

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)