pt aluatul de tarta:
- 1 ou
- 2 linguri de zahar tos
- faina cat cuprinde
- piersici
- 3 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- esenta de vanilie
- 3 albusuri
- 3 linguri de zahar
- zeama de lamaie
Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin.
Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.
Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o intepam cu furculita din loc in loc si punem felii de piersici deasupra, peste care vom pune crema de galbenusuri pe care o facem frecand galbenusurile cu zaharul, apoi bezeaua si dam la cuptor pana se coace si se usuca bezeaua ( cand tarta este aproape gata lasam usa cuptorului putin intredeschisa, ajutandu-ne de o lingura de lemn).O dam la frigider pana in momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu