marți, 24 august 2010

TARTA CU PIERSICI




pt aluatul de tarta:
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar tos
  • faina cat cuprinde
  • piersici
pt crema de galbenusuri:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
pt bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • zeama de lamaie

Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin.
Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.
Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o intepam cu furculita din loc in loc si punem felii de piersici deasupra, peste care vom pune crema de galbenusuri pe care o facem frecand galbenusurile cu zaharul, apoi bezeaua si dam la cuptor pana se coace si se usuca bezeaua ( cand tarta este aproape gata lasam usa cuptorului putin intredeschisa, ajutandu-ne de o lingura de lemn).
O dam la frigider pana in momentul servirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)