Foile cu miere se deosebesc de foile simple prin faptul ca sunt foarte fragede.
Este o prajitura delicioasa.
Am ales sa pun nuca de cocos rosie ( care se gaseste la Kaufland ) pentru ca imi place sa ma joc in bucatarie si zic eu ca a iesit ceva bun si frumos.
Este o prajitura delicioasa.
Am ales sa pun nuca de cocos rosie ( care se gaseste la Kaufland ) pentru ca imi place sa ma joc in bucatarie si zic eu ca a iesit ceva bun si frumos.
Ingrediente
Pt foi:
- 1ou
- 50 g unt
- 3 linguri miere
- 150 g zahar
- 450 g faina
- 4 linguri lapte
- 1 lingurita bicarbonat
- zeama de lamaie
- 3 oua
- 450 ml lapte
- esenta de vanilie
- 150 g zahar
- 5 linguri amidon
- 75 ml frisca lichida
- nuca de cocos - in plus
Mod de preparare
Pregatim foile astfel:
Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu telul, dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul.
Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Framantam pana se formeaza un aluat fraged si moale ( nu trebuie sa se lipeasca de maini).
Aluatul se imparte in 4, intindem cate o foaie si le coacem pe dosul tavii cateva minute ( app. 7 min in fcat de fiecare cuptor, cand incep sa prinda culoare sunt gata )
Pregatim crema astfel:
Punem laptele la fiert.
Mixam ouale cu zaharul si amidonul, dupa care turnam laptele in fir subtire peste oua.
Punem din nou pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.
La sfarsit punem esenta de vanilie ( esenta se pune la sfarsit pentru ca in timpul fierberii aceasta se evapora)
Dam la racit.
Dupa ce s-a racit bine crema amestecam cu frisca batuta spuma.
Punem crema de vanilie pe prima foaie, cealata foaie, crema, nuca de cocos, foaie ( si apasam bine pentru a intra nuca de cocos in crema ), crema, foaie.
Se aseaza o greutate peste ea si se lasa cel putin 6 ore sau peste noapte.
Deasupra punem zahar pudra.
Se proportioneaza dupa preferinte.
Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu telul, dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul.
Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Framantam pana se formeaza un aluat fraged si moale ( nu trebuie sa se lipeasca de maini).
Aluatul se imparte in 4, intindem cate o foaie si le coacem pe dosul tavii cateva minute ( app. 7 min in fcat de fiecare cuptor, cand incep sa prinda culoare sunt gata )
Pregatim crema astfel:
Punem laptele la fiert.
Mixam ouale cu zaharul si amidonul, dupa care turnam laptele in fir subtire peste oua.
Punem din nou pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.
La sfarsit punem esenta de vanilie ( esenta se pune la sfarsit pentru ca in timpul fierberii aceasta se evapora)
Dam la racit.
Dupa ce s-a racit bine crema amestecam cu frisca batuta spuma.
Punem crema de vanilie pe prima foaie, cealata foaie, crema, nuca de cocos, foaie ( si apasam bine pentru a intra nuca de cocos in crema ), crema, foaie.
Se aseaza o greutate peste ea si se lasa cel putin 6 ore sau peste noapte.
Deasupra punem zahar pudra.
Se proportioneaza dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu