marți, 2 noiembrie 2010

tort botez 2





Acest tort l-am facut pentru scumpul meu nepotel, care sambata a fost increstinat.
iti dorim multa sanatate si sa-ti bucuri parinti, te iubim pui mic:*


  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 5 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ 2 pahare faina
  • esenta vanilie
  • 200 g nuca de cocos albastra
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • 2 iaurturi mari de capsuni
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • pt mousse de finetti:
  • o galetusa de finetti
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • pt decor:
  • frisca
  • trandafiri din fondant
  • botosei din fondant
  • pt fondant:
  • 100 g bomboane marshmalow
  • o llingura de apa
  • zahar pudra


Cu o seara inainte pregatim fondatul astfel:
Topim la baine-marine bomboanele cu o lingura de apa, apoi incepem si framantam cu zahar pudra pana devinde ca o coca, o invelim intr-o folie si o dam la frigider peste noapte.
Pregatim blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Pregatim mousse-ul de finetti:
Mixam frisca, peste care adaugam finetti, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste, amestecam bine si dam la rece 5 min.
Pregatim mousse-ul de iaurt:
Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.
Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.
Incepem asamblarea, insiropam bine blatul, punem un strat de maousse de finetti, apoi de iaurt si ornam cu frisca, trandafiri si botosei facuti din fondant.



4 comentarii:

  1. Frumos tort...........sa-ti traiasca nepotelul .

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmmmm îmi place mult tortul cum arată... ceva original, sunt sigură că oaspeții au fost încântați de acest tort și la gust ;) ;) ;) !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. olesea multumesc pentru aprecieri:*pup:*

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)