vineri, 31 decembrie 2010

Tort bradut



Ingrediente

  • pt blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • pt crema:
  • 2 plicuri crema de vanilie dr oetker
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml frisca
  • un compot piersici
  • un compot ananas
  • pt decor:
  • frisca
  • bomboane argintii pt globulete
  • boboane mici de ciocolata pt tulpina

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul, apa, faina, praful de copt, cacaoa esenta si omogenizam compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca. 30 de min la foc mic. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.
Intre timp pregatim crema.
Mixam frisca.
 Pregatim crema conform instructiunilor de pe pachet si anume se amesteca laptele cu praful de crema si zaharul, se mixeaza cateva minute pana se ingroasa.
Amestecam crema cu frisca, omogenizam compozitia, dupa care punem fructele taiate cubulete.
Taiem blatul in 3, il insiropam cu zeama de la compot, apoi punem crema, blat, crema, blat, crema.
Ornam cu frisca in care am pus un varf de scobitoare de colorant verde pentru bradut ( mai intai trasati cu o scobitoare forma badutului, dupa care incepeti sa umpleti bradutul cu frisca de la exterior catre interior ).
Bombonele argintii se vor folosii pt globulete, iar din bomboane de ciocolata se va face tulpina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)