Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul , apoi punem crema ole de ciocolata isi mixam pana la omogenizare.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu pe care o ungem cu ulei si dam la cuptor cca 15 - 20 minute.Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema:
Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta.
Glazura:
Punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, dupa care adaugam si coniacul, o lasam sa se racoreasca sau mestecam in ea pentru a se racii mai repede.
Peste blat punem crema, iar peste crema turnam glazura.
Dam la rece pana se intareste glazura, aproximativ 2 ore.
Prajitura se taie cu un cutit ce se va inmuia in apa calda.
Super prajitura. An nou fericit iti doresc!!!
RăspundețiȘtergereMS MULT, LA FEL SI TIE:*
RăspundețiȘtergereArata super de bine.
RăspundețiȘtergereS-ar putea inlocui plicul de crema cu ceva?
Daniela, multumesc, cred ca s-ar putea, eu n-am incercat, insa poti incerca sa faci o crema de vanilie si apoi sa o amesteci cu frisca..insa atunci nu va mai krem a la krem....peste tot pe unde am vazut prajitura asta era facuta cu crema instant...dar bineinteles, fiecare o poate adapta dupa bnul plac, te pup :*
RăspundețiȘtergere