vineri, 24 decembrie 2010

Tort Mos Craciun


Fie ca sarbatoarea sfanta a Craciunului sa va umple casa de dragoste, lumina, fericire si liniste sufleteasca! CRACIUN FERICIT TUTUROR!

Ingrediente

pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
pt crema:
  • 1 plic crema de vanilie dr oetcker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml frisca
  • un compot piersici
pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf desare, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina, praful de copt, esenta si cacaoa.
Pregatim crema conform instructiunilor de pe pachet.
Batem frisca spuma.
Amestecam crema cu frisca.
Taiem blatul in 2 , il insiropam cu zeama de la compotul de piersici.
Punem un strat de crema, apoi piersicile taiate cubulete, inca un strat de crema, al 2-lea blat, pe care il insiropam , crema si incercam sa-l decoram cu frisca in forma de mos craciun( al meu nu e tocmai unul reusi, insa m-am straduit).
Cum faceti forma de Mos Craciun?! Desenati cu scobitoarea forma mosului, dupa care umpleti barba  cu frisca alba, caciula cu rosu ( eu am avut un colorant prost si a iesit roz... va recomand un colorant pudra sau gel, cele lichide nu sunt prea bune).
Ornam apoi pe langa mos cu alta culoare pentru a se face diferenta.


2 comentarii:

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)