de cand am vazut reteta la gaby, am zis ca trebuie sa o incerc, azi i-a venit randul, cred ca e cea mai buna pizza pe care am mancat-o...eu cred ca zic asa de fiecare data cand mananc pizza :)):))...sincer acum, e atat de buna incat zici ca e de la mama ei :)) by Laura Adamache cu mici modificari..
Ingrediente
pt blat:
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 4 linguri de lapte caldut
- 150 - 200 ml apa calduta
- 3-4 linguri de ulei
- sare
- salam
- cascaval
- ciuperci la conserva
- masline
- piept de pui
- ketchup dulce
Mod de preparare
Pregatim aluatul astfel:
Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.
Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restil de apa calduta.
Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu s e lipeasca de maini, daca mai est enevoie completam cu apa, respectiv faina.
Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).
Dupa ce au trecut cele 2 ore si a crescut frumos, punem o tigaie la incins, dupa care impartim aluatul in 5 parti egale si incepem sa intindem cu mana ( nu cu sucitorul ) un aluat cat de cat rotund.
Punem aluttul in tigaie, peste care vom pune capacul.
Lasam sa se coaca 4 minute ( la foc mic), dupa care o intoarcem pe cealalta parte, o luam de pe foc, ungem aluatul cu ketchup, punem cascaval ras, salamul, maslinele, ciupercile si iar cascaval, dupa care punem din nou pe foc, tot cu capacul pus.
La fel procedam si cu celelalte aluaturi.
Eu am facut una din ele cu piept de pui fiert pentru andutu ( si a papat doar pieptul de pui bineinteles :)):)))
Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.
Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restil de apa calduta.
Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu s e lipeasca de maini, daca mai est enevoie completam cu apa, respectiv faina.
Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).
Dupa ce au trecut cele 2 ore si a crescut frumos, punem o tigaie la incins, dupa care impartim aluatul in 5 parti egale si incepem sa intindem cu mana ( nu cu sucitorul ) un aluat cat de cat rotund.
Punem aluttul in tigaie, peste care vom pune capacul.
Lasam sa se coaca 4 minute ( la foc mic), dupa care o intoarcem pe cealalta parte, o luam de pe foc, ungem aluatul cu ketchup, punem cascaval ras, salamul, maslinele, ciupercile si iar cascaval, dupa care punem din nou pe foc, tot cu capacul pus.
La fel procedam si cu celelalte aluaturi.
Eu am facut una din ele cu piept de pui fiert pentru andutu ( si a papat doar pieptul de pui bineinteles :)):)))
Arată tare bine. De pus la favorite.
RăspundețiȘtergereooo ione, ms mult, imediat te vizitez ,pup:*
RăspundețiȘtergereAs manca si eu asa ceva :)
RăspundețiȘtergere