joi, 10 februarie 2011

tocanita de ardei copti - de post






Fiindca astazi este vineri si unii din noi mai si postesc va propun o reteta delicioasa de post, probabil majoritatea dintre noi mai avem pe la congelator o punga, doua de ardei copt inca din vara, daca nu aveti si va face cu ochiul puteti cumpara ardeii si-i coaceti, insa pe criza asta sunt extrem de scumpi...:(
Acestea fiind spuse ne apucam de treaba.
sursa

Ingrediente:

  • 8 ardei copti
  • 2 cepe
  • o lingura bulion de casa
  • o lingura de faina
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • cativa catei de usuroi



Daca nu aveti ardei copti procedati asa : coacem ardeii , dupa care se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10 minute apoi ii curatam de pielita.
Daca ii avem la congelator, ii scoatem cu cateva ore inainte sa se dezghete sau folositi programul pentru dezghetare de la microunde.
Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugam si bulionul pe care l-am dizolvat cu apa, mai lasam 2-3 minute dupa care adaugam si faina ( pe care o dizolvam cu 2-3 linguri de apa, pntru a nu se face cocolase), completam cu apa si lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul, apoi adaugam si ardeii pe care i-am taiat feliute de 2-3 cm si usturoiul intreg, lasam 10 minute pe foc, dupa care potrivim gustul cu sare, piper si boia dulce.
Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.




Pofta mare!




Se poate servi cu paine sau mamaliguta calda.

3 comentarii:

  1. la fix a picat reteta, tocmai ce am scos ardei copti din congelator :D si am sa fac si eu tocanita:)
    te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac atat de mult incat nici nu mai ajung in oala. Preferabil fara faina.

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)