duminică, 13 martie 2011

Lapte de pasare





Acest dulce imi aduce aminte de copilarie, ieri as fi mancat ceva dulce, dar nu foarte greu de facut pentru ca n-am avut o stare tocmai buna din cauza racelii, asa ca am facut acest desert pe care andutu l-a papat cu foarte mare placere si tot ar mai fi mancat :))


Ingrediente:

  • 750 ml lapte
  • 2 oua
  • 7 linguri de zahar pudra
  • un praf de sare
  • o lingura de amidon
  • esenta de vanilie
Mod de preparare:

Punem laptele la fiert cu o lingura de zahar, dupa ce a fiert stingem focul.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie si omogenizam compozitia.
Cu o lingura luam din albus si punem in oala cu lapte si dam drumul din nou la foc, lasam 2 minute pe o parte apoi le intoarcem cu grija pe cealalta.
Le scoatem cu ajutorul unei spumiere.
Dupa ce am fiert toti bulgarasii pregatim galbenusurile.
Mixam galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar si cu amidonul.
Punem cateva linguri de lapte cald in aceasta compozitie apoi turnam in fir subtire peste lapte amestecand continuu pana la ingrosare, adica o sa se formeze un sos mai gros.
La sfarsit adaugam esenta de vanilie.
Turnam acest sos peste bulgarasi si dam la rece.
Pofta buna!!!!

3 comentarii:

  1. yummy!! si eu vreau sa fac , arata grozav

    RăspundețiȘtergere
  2. ms cris, cred ca o sa-l mai fac si eu zilele astea, ca nu m-am saturat din asta :D :)):))

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine suna,yamiiiiiiiiiiiiiiii,maine o sa incerc si eu sa fac

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)